Terug naar overzicht
Geplaatst op 30-11-2021 door

Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie en Klimaat

Terug naar overzicht
Geplaatst op 30-11-2021 door BIG

Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie en Klimaat

Vorige week is het eerste Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie en Klimaat (MIEK) door Minister Blok (EZK) en staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) aan de Tweede Kamer aangeboden. Het Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie En Klimaat (MIEK) is een programma van energie- en grondstoffeninfrastructuurprojecten van nationaal belang die bijdragen aan klimaattransitie en het verdienvermogen van Nederland stimuleren. Het doel is om met meer regie en wegnemen van knelpunten besluitvorming van projecten te versnellen en systeemintegratie te bereiken voor de aanleg van energie- en grondstoffen-infrastructuur. Dit gaat dan onder andere om elektriciteitsnetverzwaringen, een nationaal waterstofnet en infrastructuur voor CO2-opslag. Goed nieuws voor de pijpleidingenbranche! 
 
Het MIEK overzicht 2021 schetst de opgenomen projecten. Dit overzicht wordt ieder jaar geactualiseerd. Komende jaren worden ook projecten uit andere branches dan de industrie hierin opgenomen. Lees hier de Kamerbrief Over Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie En Klimaat die vorige week is aangeboden. 

MIEK Projectenkaart
 

Bron: Rijksoverheid (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)
 Lees ook eens dit artikel op onze website: De industrie wil snelheid maken met de energietransitie en doet volgend kabinet “een aanbod”

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!