Missie & visie

Onafhankelijke en deskundige organisatie

Het BIG wil de maatschappelijke betekenis van buisleidingen als onafhankelijke en deskundige organisatie versterken en uitbouwen. Dit doen we door een aantrekkelijke vereniging te zijn voor onze leden, relevante kennis te delen en ons netwerk te vergroten.

Missie

Het BIG onderkent dat er transities gaande zijn in onder meer de energie-, chemie- en

logistieksector. Deze transities moeten leiden tot een duurzame en weerbare samenleving. Wij zien daarin een belangrijke rol voor ondergrondse connectiviteit door middel van buisleidingen. Buisleidingen moeten gepromoot worden als duurzame transportmodaliteit. We richten ons niet alleen op bestaande vormen van ondergrondse infrastructuur, maar ook op nieuwe vormen die kunnen zorgen voor een verbetering van de duurzaamheid, vergroting van de mobiliteit (zowel personen als goederen) en het verbeteren van de openbare ruimte.

Visie

Het BIG wil de maatschappelijke betekenis van buisleidingen als onafhankelijke en deskundige organisatie versterken en uitbouwen. Onze kracht is een sectorbreed en grensoverschrijdend netwerk. Wij vormen een professioneel kennisplatform en zijn een deskundige gesprekspartner.

BIG+ en BIG-bigger

Om onze missie en visie te kunnen waarmaken, hebben we twee doelstellingen: BIG+ en BIG-bigger. We willen een aantrekkelijke vereniging voor onze leden zijn én blijven. We passen ons daarom voortdurend aan en verbeteren continu. Zo maken we het BIG sterker.

Daarnaast willen we met BIG-bigger onze maatschappelijke invloed vergroten. We bouwen aan een relevant netwerk om samen een sector-overstijgende visie te kunnen uitdragen. Dat betekent dat we op zoek gaan naar nieuwe aanvullende partners binnen ons huidige ecosysteem en daarbuiten. Zo kan het BIG de verbinder worden tussen federaties, overheden en publiek.

We zijn BIG in Pipelines.

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!