Terug naar overzicht
Geplaatst op 17-04-2024 door

De Eemshaven bruist!

Terug naar overzicht
Geplaatst op 17-04-2024 door BIG

De Eemshaven bruist!

Op 4 april vond het eerste BIG event van 2024 plaats: de BIG Voorjaarsdag in de Eemshaven, Groningen. De aanwezige deelnemers kregen een overzicht van de ontwikkelingen in dit indrukwekkende gebied. De regio rondom de Eemshaven is al geruime tijd actief en zal de komende jaren flink investeren om in te spelen op lokale, nationale en mondiale energieontwikkelingen. Het gebied fungeert als een cruciaal knooppunt voor zowel de huidige als toekomstige energievoorziening.

 

Tijdens de BIG Voorjaarsdag werden enkele opvallende ontwikkelingen gepresenteerd. Cas König, CEO van Groningen Seaports, nam ons mee in de ontwikkelingen van dit gebied en lichtte het 6-puntenplan voor de toekomst van Groningen toe met behulp van een 3D-presentatie. Vervolgens presenteerden Daan Velter en Paul Hoban de ontwikkeling en realisatie van de Eems Energy Terminal (EET), de exploitant van een drijvende LNG (vloeibaar gas) terminal in de Eemshaven, waarmee onafhankelijkheid van Russisch gas wordt nagestreefd.

Engie Eemscentrale

Na deze boeiende presentaties brachten we een bezoek aan de Engie Eemscentrale. Hier kregen we na een korte uitleg over de centrale en haar toekomstige ontwikkelingen een exclusieve rondleiding door de centrale.

De middag was vol inspiratie, met duurzaamheid, innovatie en de toekomst van buisleidingen als centrale thema’s. Tijdens de netwerkborrel werd enthousiast gesproken over de veelbelovende toekomst van de buisleidingen en de Eemshaven.

Bekijk via deze link alle gemaakte foto’s. Wil je de presentaties nog eens terugzien? Klik dan hier en bekijk hieronder de toffe aftermovie:

Wij willen graag onze dank uitspreken aan Gasunie onze sponsor van deze dag, en aan alle sprekers en deelnemers voor hun aanwezigheid en waardevolle bijdragen aan deze middag. Het volgende BIG-event staat alweer gepland, dus houd onze evenementenagenda in de gaten.

 

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!