Thema’s

Relevante kennis delen

Het BIG is een onafhankelijke en deskundige organisatie en wil de maatschappelijke betekenis van buisleidingen versterken en uitbouwen. Dit doen we door een aantrekkelijke vereniging te zijn voor onze leden, relevante kennis te delen en ons netwerk te vergroten. Voor onze leden zijn we actief op vier hoofdthema’s. Deze thema’s zijn gedefinieerd onder de onderwerpen ‘Duurzaam’, ‘Betrouwbaar’, ‘Verbinding’ en ‘Kennis’.

Duurzaam

De Verenigde Naties hebben 17 wereldwijde doelen opgesteld die zij willen bereiken in 2030 voor een betere wereld: de Sustainable Development Goals (SDG). Deze doelen zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Bij het BIG erkennen we deze doelen en willen we hier, waar mogelijk, een positieve bijdrage aan leveren in Nederland en België.

Lees verder

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid is één van de belangrijkste aspecten van een transportleiding, voor de exploitant maar zeker ook voor de afnemer. Zo zijn processen en huishoudens bijvoorbeeld afhankelijk van de levering en afname van het te transporteren product.

Lees verder

Verbinding

Verbinding staat binnen BIG zowel voor het transport-gerelateerde onderwerpen als voor het bij elkaar brengen van personen en partijen. Beide onderdelen zijn voor het BIG even belangrijk, de netwerkfunctie om bedrijven, organisaties en overheden bij elkaar te brengen enerzijds en anderzijds het uitdragen van kennis over de transportfunctie van boven- en ondergrondse infrastructuur.

Lees verder

Kennis

Met de aanstaande uitdagingen zoals de energietransitie, de vervangingsopgave van verouderende netwerken en de toenemende druk op de ondergrond is efficiëntie en geschoold personeel van groot belang voor de leidingbranche. Het ontsluiten van kennis en het opleiden van personeel wordt door het BIG gezien als één van de hoofdtaken van toonaangevende organisaties in de branche waaronder het BIG zelf. Het BIG is sinds de oprichting als een onafhankelijk kennisplatform nooit weggelopen voor het pakken van de eigen verantwoordelijkheid en zal dat in de toekomst ook niet gebeuren. Om die reden zal het BIG specifieke aandacht besteden aan het thema kennis.

Lees verder

Meer weten over dit thema?

Heeft u een idee voor een evenement om met ons te organiseren?

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!