Opleiding

Masteropleiding en Beroepsopleiding Pipeliner

Pipeliner

 
Meer dan ooit vraagt de pijpleidingenbranche om medewerkers die inhoudelijke kennis en vaardigheden combineren met professioneel functioneren. Een passende opleiding is een meerwaarde voor veelbelovende én ervaren medewerkers. Pipeliner biedt twee opleidingen die bijdragen aan kennis, ervaring en persoonlijke ontwikkeling.
 
In de opleidingen staat leren van elkaar centraal. Aan de hand van lessen van praktijkexperts verwerven deelnemers kennis. In groepsverband leren ze de achtergronden, beweegredenen en denkwijzen van anderen begrijpen en waarderen. Daarmee gaan ze verder dan hun eigen vakgebied en rol heen kijken en ontdekken ze de samenhang over de levensduur van de pijpleiding.
 
De opleidingen besteden veel aandacht aan persoonlijke en professionele vaardigheden passend bij de functies van deelnemers. Hiermee onderscheiden de opleidingen zich van meer vaktechnische cursussen en scholing. Deelnemers kijken positief terug op de intensieve lesbijeenkomsten: er is veel ruimte voor (informele) discussie en gezelligheid. Daarmee bouwen ze tevens een waardevol professioneel netwerk op.

 

Master of Pipeline Technology Beroepsopleiding Pipeliner

Medewerkers groeiend naar strategisch niveau in Nederland en Vlaanderen

Medewerkers op uitvoerend niveau (vooralsnog Nederland)

Vooropleiding: HBO-bachelor of hoger

Vooropleiding: MBO4 techniek

Leidt boegbeelden en kartrekkers op.

Deelnemers krijgen een breder beeld en de levensduur van een pijpleiding.

Website voor meer informatie

Website voor meer informatie

2,5 jaar –¬†9 lesweekenden per jaar in Bosschenhoofd

1 jaar –¬†34 lesavonden in Utrecht

ca. 80 praktijkdocenten

15 praktijkdocenten

Geaccrediteerde MSc-titel

Branche-diploma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   De Beroepsopleiding is geen vooropleiding voor de Master-opleiding.

 

Achtergrond
De Master of Pipeline Technology is rond de eeuwwisseling ontwikkeld vanuit het BIG. Daarvoor richtte zij in 2003 Stichting Pipeliner op. ¬†Avans+ voert de opleiding uit onder auspici√ęn van Pipeliner; Pipeliner bewaakt de inhoud, kwaliteit en continu√Įteit. In de loop van de jaren bleek ook behoefte aan een opleiding voor mensen in de uitvoering. Dat resulteerde in 2018, ondersteunt door Pipeliner, in de Beroepsopleiding Pipeliner van Litecad.
 
Pipeliner draagt bij aan verbeteren en actualiseren van de lesprogramma’s door onderwerpen aan te dragen en docenten te benaderen. Pipeliner is een continue sparring-partner van Avans+ en Litecad op inhoud en vormgeving van de opleidingen.

 

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Avans+ , Litecad of kunt u contact opnemen met de Pipeliner. Ervaren professionals zonder bachelorgraad maar wel dito werk- en denkniveau kunnen de opleiding, na een positief assessment, voor een groot deel doorlopen.

Litecad          AVANS+

 

Handige links

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!