Terug naar overzicht
Geplaatst op 24-01-2022 door

Fluxys lanceert informatierondes voor waterstof en CO2 infrastructuur

Terug naar overzicht
Geplaatst op 24-01-2022 door BIG

Fluxys lanceert informatierondes voor waterstof en CO2 infrastructuur

Met de voorstellen vraagt Fluxys aan industriële partijen om hun belangstelling te tonen voor aansluiting op infrastructuur met open toegang voor waterstof en CO2 in Antwerpen, Gent, Luik en Bergen. Op die manier kan Fluxys tegen midden 2026 zorgen voor efficiënt vervoer van zowel waterstof als CO2, in lijn met de Belgische waterstofvisie.
 
Begin 2021 startte Fluxys een informatieve marktraadpleging op om toekomstige gebruikers van het geplande waterstof- en CO2-netwerk in kaart te brengen. Als vervolg lanceert Fluxys een aantal informatierondes, om de verdere ontwikkeling in specifieke gebieden van zowel het CO2- als het H2-netwerk uit te werken.
In december lanceerde Fluxys al voorstellen toegespitst op de gebieden rond Antwerpen en Gent; deze week kwamen nog bijkomende voorstellen voor de regio Luik en Bergen. De 4 voorstellen zijn een volgende stap in de richting van het aanleggen van nieuwe leidingen en het herbestemmen van bestaande infrastructuur in lijn met de marktbehoeften en de waterstofstrategie van de federale regering, die in oktober vorig jaar gepubliceerd werd.
Fluxys stelt voor de nodige infrastructuur te ontwikkelen op het niveau van industriële clusters, verbindingen te maken tussen die clusters en met buurlanden om zo van België een invoer- en transithub te maken in een pan-Europees net voor waterstofvervoer.

 


 
Alle info rond het lopende proces is terug te vinden op de website van Fluxys:
 
1.       Overzichtsschema van het commercieel proces en huidige status
2.       Information memorandum H2 & specific infrastructure proposals Antwerpen + Gent + Liège + Mons
3.       Information memorandum CO2 & specific infrastructure proposals Liège en Mons/Charleroi
 
 
Lees ook eens het volgende artikel op onze website: Gasinfrastructuurbedrijven presenteren plan voor Europese waterstofbackbone
Bron: Fluxys en Waterstofnet

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!