Terug naar overzicht
Geplaatst op 11-01-2022 door

Nieuw jaar, nieuw kabinet en uitdagende klimaatdoelstellingen

Terug naar overzicht
Geplaatst op 11-01-2022 door BIG

Nieuw jaar, nieuw kabinet en uitdagende klimaatdoelstellingen

Een nieuw jaar met uitdagende (klimaat)doelstellingen! Het jaar 2022 is inmiddels van start gegaan en na een lange formatie heeft het nieuwe kabinet zich gisteren eindelijk mogen presenteren. Het kabinet Rutte IV bestaat uit maar liefst twintig ministers en negen staatssecretarissen! Vier nieuwe ministerposten zijn aan dit kabinet toegevoegd. Er staat dit kabinet een zware maar ook zeer uitdagende taak te wachten. Veel uitdagingen maar ook kansen, kansen voor onder andere de (ondergrondse) pijpleidinginfrastructuur, natuur en milieu. BIG in Pipelines volgt de uitvoering van het coalitieakkoord en de daarbij behorende doelstellingen natuurlijk op de voet.

 
 
Klimaatverandering

Klimaatverandering is dé uitdaging voor onze generatie en die van daarna. Goed klimaatbeleid biedt kansen om een duurzame en sterke economie op te bouwen en nieuwe banen te creëren. We maken Nederland klaar voor de toekomst – klimaatneutraal, fossielvrij en circulair – met een schone energievoorziening en groene industriepolitiek. Voor het eerst heeft Nederland een minister voor Klimaat en Energie: Rob Jetten (D66). Deze post is hard nodig gezien de ambitieuze klimaatdoelstellingen. Een van de kernthema’s van het BIG is duurzaamheid. Pijpleidingen spelen een cruciale rol binnen de energietransitie en zijn onmisbaar voor het gebruik van hernieuwbare energie.
 
Het nieuwe kabinet houdt zich uiteraard ook bezig met vele andere relevante zaken. Al deze zaken en de nieuwe doelstellingen staan vermeld in het coalitieakkoord.
 


BIG in Pipelines gaat met frisse moed en veel zin het nieuwe jaar in en wenst haar leden de allerbeste wensen voor 2022!
Wij hopen jullie snel weer te mogen begroeten. Check onze BIG evenementenagenda voor alle relevante data van de komende evenementen van dit jaar!
 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!