Terug naar overzicht
Geplaatst op 08-08-2023 door

BIG Excursie naar Desteldonk – Opwijk

Terug naar overzicht
Geplaatst op 08-08-2023 door BIG

BIG Excursie naar Desteldonk – Opwijk

De zomervakantie is in volle gang maar achter de schermen zijn we druk bezig met de organisatie van de evenementen in het najaar. Het eerstvolgende BIG event op de agenda is de excursie. De BIG excursie vindt dit jaar op 7 september in Vlaanderen plaats en gaat naar het bijzondere leidingproject van Fluxys: Desteldonk – Opwijk! Wij ontvangen je graag met een lunchbuffet en sluiten de dag gezamenlijk af met een heerlijke BBQ. Lees hieronder meer over de excursie en het programma.  

 

Project aanleg waterstofleiding Desteldonk – Opwijk

Mede door de oorlog in Oekraïne wil Europa snel overschakelen naar andere bronnen dan Russisch aardgas. Fluxys legt daarom een tweede leiding aan tussen Desteldonk en Opwijk. Die ontbrekende schakel in het Belgische gasnet is een toekomstgerichte oplossing voor de continuïteit in de energiebevoorrading van België en de omliggende landen. De aanleg van de leiding Desteldonk-Opwijk is de eerste fase van het overkoepelend leidingproject Zeebrugge-Opwijk.
 
Dit tracé kronkelt door Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant over een afstand van circa 44 kilometer waarbij de nieuwe 40″ pijpleiding op een afstand van 7 meter ligt met de reeds bestaande leiding die Zeebrugge verbindt met Eynatten bij de Duitse grens. Fluxys Belgium legt de leiding in eerste instantie aan ter versterking van de bevoorradingszekerheid van België en de buurlanden in het kader van de gewijzigde gasstromen in Europa. Noemenswaardig is dat FullTank, (tevens BIG lid) verantwoordelijk is voor het leveren van alle benodigde brandstoffen en deze distribueert in het veld met behulp van hun geavanceerde 4×4 tankwagen.
 
Tegelijk is het een belangrijke stap in de versnelling van de energietransitie en de uitvoering van de federale waterstofstrategie. De leiding is namelijk volledig toekomstbestendig en kan meteen ingeschakeld worden voor het transport van koolstof neutrale waterstof zodra de markt er klaar voor is. In opdracht van en in overleg met onze Fluxys Belgium is Denys NV begin maart gestart met de aanleg van deze nieuwe pijpleiding tussen Desteldonk (Gent) en Opwijk. 
 
Kortom: een heel bijzonder en prestigieus project waar deze excursie naartoe gaat! Deze middag mag je niet missen!

De gastheren van deze excursie naar dit project zijn Fluxys en Denys NV. Op het moment van de excursie zijn de volgende werkzaamheden in uitvoering en dus ook te bekijken tijdens de rondleiding:

* Inleg van een 40″ stalen leiding door middel van sidebooms
* Automatische laswerkzaamheden in lijn van een waterstofleiding
* Aanvul en wederinstaatstelling van het werkterrein


Programma*

Om 12.00 uur verwelkomen wij je graag met een lunch in het VIP Office Park aan de Dieptestraat 2 in Lokeren. Vanuit daar nemen wij de BIG leden per touringcar mee naar de projectlocatie. Op de projectlocatie word je aan de hand van toelichting door de projectmedewerkers geïnformeerd over alle ins en outs van dit project. 

 

12.00 uur Inloop en ontvangst met lunch
13.00 uur Welkomstwoord en opening
13.15 uur Presentatie en toelichting op het project en uitvoering
14.00 uur Vertrek per touringcar naar projectlocatie voor de rondleiding
16.45 uur Terugrit naar locatie per touringcar
17.00 uur Ophalen van de auto en rijden naar BBQ-locatie
17.15 uur Borrel en BBQ (adres: (Brandstraat 8, Lokeren)
19.30 uur Einde programma

 

* Tijden en invulling van het programma zijn nog onder voorbehoud maar begin-  en eindtijd zullen nagenoeg gelijk blijven.


Adres en locatie

De BIG Excursie vindt plaats bij het VIP Office van Denys. Deze is gelegen aan de Dieptestraat 2 te Lokeren. Na de rondrit langs het project komen we terug bij het VIP Office. Aansluitend aan deze middag is er nog een gezellige BBQ. Deze vindt plaat aan het projectkantoor van Denys aan de Brandstraat 8 in Lokeren. 


Aanvullende informatie en veiligheid

Veiligheid gaat voorop en staat bij alle partijen hoog in het vaandel! Wij verzoeken je daarom ook jouw eigen PBM’s (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) mee te nemen. Wij vragen je jouw eigen helm, veiligheidsschoenen, veiligheidsbril en hesje mee te nemen. Heb je deze niet in jouw bezit, laat het ons dan weten. Dan verzorgen wij deze voor je. Stuur dan een e-mail naar: info@bigleidingen.eu met jouw gegevens en kleding- en schoenmaat. 


Kosten aanmelden en voorwaarden

Deelname aan de BIG excursie bedraagt € 125,- (excl. BTW). Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de evenementenagenda. Aanmelden kan tot en met donderdag 24 augustus. Door middel van jouw login kan je jezelf eenvoudig aanmelden voor dit event. Indien je geen login (meer) hebt, kan je deze aanvragen via de website. Voer dan “wachtwoord vergeten” in en je krijgt vervolgens een nieuw wachtwoord toegezonden. Let op: meld je snel aan! Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Deelname geschiedt op basis van volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 dag voor het evenement. Daarna worden de deelnamekosten in rekening gebracht.

Deelname is uitsluitend voor leden, ben je nog geen lid en heb je wel interesse? Check dan de ledenvoordelen of neem contact op via: 085- 4000 252. 

Mogen wij jou ook op 7 september verwelkomen? 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!