Terug naar overzicht
Geplaatst op 23-07-2020 door

Save the date: Virtuele excursie stikstoffabriek Zuidbroek

Terug naar overzicht
Geplaatst op 23-07-2020 door BIG

Save the date: Virtuele excursie stikstoffabriek Zuidbroek

Op 22 september staat het volgende BIG evenement gepland. Sinds jaar en dag organiseren wij in september een excursie naar een project of interessante locatie. Gezien de huidige beperkende maatregelen en de recente ontwikkelingen rondom COVID-19 heeft het bestuur en de organisatie besloten op een andere manier invulling te geven aan deze dag. Deze dag organiseren wij een virtuele excursie! Op 15 september nemen wij jou live mee naar de stikstoffabriek in Zuidbroek.


 
Stikstoffabriek
Om de gaswinning in Groningen zo snel mogelijk te brengen naar nul, is de uitbreiding van de stikstofinstallatie nabij Zuidbroek een noodzakelijke maatregel. Door de uitbreiding kan een reductie van ongeveer 7 miljard m3 Groningengas per jaar worden gerealiseerd. Dat is ruim 25% van het binnenlandse verbruik van laagcalorisch gas in 2017. Door stikstof bij te mengen aan (ge√Įmporteerd) hoogcalorisch gas kan pseudo Groningengas worden geproduceerd dat geschikt is voor de cv‚Äď en kookapparatuur in huishoudens. Gasunie bouwt daarom een nieuwe stikstofinstallatie in het Groningse Zuidbroek.¬†
 
De installatie beslaat een terrein van ongeveer 12 hectare en krijgt een capaciteit van 180.000 m3 stikstof per uur. Deze capaciteit is ruim 10 keer groter dan de bestaande stikstofinstallatie in Zuidbroek. De planning is dat de installatie in het eerste kwartaal van 2022 in gebruik genomen wordt.
 
 

Virtuele excursie
Op 22 september nemen wij u tijdens een live webinar mee in de voorgeschiedenis van de stikstoffabriek, waarom de stikstoffabriek zo belangrijk is voor Nederland en vertelt Gasunie meer over o.a. het ontwerp, de bouw en de werking van deze stikstoffabriek. Tevens presenteert de aannemerscombinatie Visser & Smit Hanab en A. Hak het project, de uitvoering van het leidingwerk en vertellen zij over de uitdagingen voor en gedurende het project.
 
Binnenkort ontvangt u meer informatie over het programma en gegevens hoe dit virtuele evenement bij te wonen.
 
 
Bekijk hier meer informatie en een animatie over het project.

 

Afbeelding: N.V. Nederlandse Gasunie

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!