Terug naar overzicht
Geplaatst op 21-07-2020 door

BIG-leden werken op Europees niveau mee aan innovatieve waterstofprojecten

Terug naar overzicht
Geplaatst op 21-07-2020 door BIG

BIG-leden werken op Europees niveau mee aan innovatieve waterstofprojecten

De EU-waterstofstrategie moet de gasinfrastructuurbedrijven aanmoedigen om het ontwikkelen van koolstofarme activiteiten te continueren en de potenti√ęle en werkelijke hoeveelheden van waterstof te vergroten. Dit moet wel op een manier die de marktconcurrentie niet verstoort en in overeenstemming is met het toepasselijke regelgevingskader en de toegang van derden verzekert om de maatschappelijke voordelen te maximaliseren.


 
Gas Infrastructure Europe
Gas Infrastructure Europe (GIE), verwelkomt alle soorten gassen en vertegenwoordigen de belangen van 69 leden uit 26 Europese landen. Hun leden exploiteren de ondergrondse gasopslagplaatsen, LNG-terminals en transportleidingen.
GIE biedt de burgers momenteel meer dan vijftigduizend banen en levert ongeveer 25% van het primaire energieverbruik van de EU. GIE deelt de ambitie van de EU om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken.
Om een sterkere en innovatievere Europese Unie tot stand te brengen, starten de GIE-leden al tal van proefprojecten ter ondersteuning van de inzet van koolstofarme en hernieuwbare waterstof.
 
 
Leaflet innovatieve projecten
In het kader van de binnenkort te verschijnen EU-waterstofstrategie, nodigt GIE u uit om op dit rapport te bestuderen en meer te leren over hoe de gasinfrastructuur kan helpen de EU-waterstofstrategie te verwezenlijken en over de innovatieve technologie√ęn die momenteel worden ontwikkeld door de Europese gasinfrastructuurbeheerders.
 
Lees het hele rapport via deze link.

 

Bron: Gas Infrastructure Europe

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!