Terug naar overzicht
Geplaatst op 16-09-2022 door

Uit de pers: Ondergronds goederentransport komt dichterbij!

Terug naar overzicht
Geplaatst op 16-09-2022 door BIG

Uit de pers: Ondergronds goederentransport komt dichterbij!

In 2031 moet het eerste autonome ondergrondse goederentransportsysteem gereed zijn. Een continue goederenstroom wordt vervoerd op een pallet dat middelgrote pakketten kan verwerken. Denk dan aan goederen zoals voedsel en klein meubilair, evenals een pallet dat kleinere pakketten vanaf het dak van de tunnel kan vervoeren.


 
Zwitserland bereidt zich voor om in 2031 de krantenkoppen te halen met het geautomatiseerde ondergrondse goederensysteem het Cargo Sous Terrain (CST), dat de belangrijkste knooppunten van Zwitserland zal verbinden. CST streeft ernaar de druk op wegen- en spoorwegnetwerken te verlichten, de impact op het milieu te verminderen en ervoor te zorgen dat producten tijdig aan iedereen worden geleverd. Zinal Dedhia van The STAT Trade Times sprak met Patrik Aelling (Hoofd Communicatie) van Cargo Sous Terrain om meer te weten te komen over het vrachtvervoersysteem, de interesse van investeerders en de voordelen van een dergelijk vracht- en pakketbezorgsysteem.
 
Lees het hele artikel van STAT via deze link.
 
Lees ook eens dit artikel over het CST op onze website: Zwitsers Transport gaat ondergronds
 
Bron: STAT Trade Times

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!