Terug naar overzicht
Geplaatst op 27-09-2022 door

Meld je aan voor het BIG Jongerenevent op 20 oktober!

Terug naar overzicht
Geplaatst op 27-09-2022 door BIG

Meld je aan voor het BIG Jongerenevent op 20 oktober!

Wat hebben drinkwaterleidingen en bommen uit de Tweede Wereldoorlog met elkaar te maken? Dat wordt allemaal duidelijk op het 8e BIG Jongerenevent op 20 oktober! Sinds 2015 organiseren wij speciaal voor de young professionals in deze branche dit toffe BIG event. Deze dag staat in het teken van de aanleg van drinkwaterleidingen.

Omdat de jongeren van vandaag het BIG van morgen zijn, organiseren wij op 20 oktober aanstaande wederom dit kennisevent over onder andere de aanleg van drinkwaterleidingen.  


Drinkwater is essentieel

Drinkwater is essentieel voor onze gezonde leefomgeving, maar hoe komen we nu eigenlijk aan schoon drinkwater? Daar gaan we op 20 oktober achter komen!  Vitens legt een nieuwe transportleiding aan tussen het Gelderse Valburg en Gendt met een totale lengte van circa 15 kilometer. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst voldoende waterdruk geleverd kan worden aan de klanten in Nijmegen-noord én het dorp Doornenburg. Projectleider Wim de Boer van Vitens vertelt: “Vanwege de snelle groei van het aantal woningen in de De Waalsprong is spoedige uitbreiding van het drinkwaternetwerk noodzakelijk. Bovendien was de waterdruk bij hoogverbruik in deze regio soms al onvoldoende. Dit lossen we beide op met de aanleg van deze transportleiding.” 


Over Vitens

Vitens bezorgt het water bij de klant via een waterleidingnet van bijna 50.000 kilometer. Transportleidingen vervoeren het water van het productiebedrijf naar de steden en dorpen. Vanuit de transportleidingen vervolgt het water zijn weg via hoofdleidingen en de kleinere distributieleidingen en aansluitleidingen. De doorsnede van de leidingen verschillen per soort leiding en per locatie. 

De nieuwe transportleiding van Valburg naar Bemmel begint met een diameter van 50 cm en eindigt in Bemmel met een diameter van 40 cm. De nieuwe transportleiding van Bemmel naar Gendt heeft een diameter van 25 cm. In samenwerking met de aannemers besteedt Vitens tevens veel aandacht aan duurzaamheid. Zo worden er langs het tracé insectenhotels aangebracht en wordt er (gedeeltelijk) emissieloos gewerkt.  Hierbij wordt onder andere een elektrische graafmachine ingezet. Ook zorgen alle partijen er samen voor dat de omgeving nauw betrokken wordt bij het project. Bewoners en grondeigenaren langs het tracé zijn tijdig geïnformeerd en duidelijke afspraken mee gemaakt. 


Aanleg in twee tracé’s

Het aanleggen van deze tansportleiding is verdeeld in twee tracés. Het eerste tracé van Valburg naar Bemmel wordt aangelegd door aannemer en tevens BIG lid A.Hak. Het tweede tracé van Bemmel naar Gendt wordt aangelegd door GMB uit Opheusden. Beide aannemers hebben een eigen werkwijze en aanpak voor de twee projecten. Deze wezenlijke verschillen en keuze voor het type werkwijze worden dan ook toegelicht.
 
We sluiten de presentaties explosief af met een toelichting over de impact van Market Garden op dit project. Het aanleggen van een drinkwaterleiding in een voormalige frontlinie brengt de nodige inspanningen met zich mee. Welke dit zijn en hoe dit aangepakt is wordt nadere uitgelegd door Tavela.
 
Na de presentaties rijden we per touringcar langs het tracé welke op dat moment aangelegd wordt. Bijzondere locaties als een afsluiterschema, HDD en wegkruisingen worden hierbij aangedaan. Ook mag je zelf proberen een ‘explosief’ op te sporen! Een diverse dag met een grote mate van kennis en praktijk, uiteraard afgesloten met een netwerkborrel om na te praten en elkaar beter te leren kennen! Deze dag wil je toch niet missen? Meld je snel aan, er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers! 
 

Programma

12.00 – 12.30 Inloop en ontvangst met lunch
12.30 – 12.40  Welkom door Jorrit de Jong (Antea)
12.40 – 13.00  Introductie Vitens
13.00 – 13.20 Plan van aanpak door GMB
13.25 – 13.45 Plan van aanpak door A. Hak
13.50 – 14.10 Presentatie omgaan met explosieven
14.10 – 16.30 Opstap touringcar naar de projectlocatie
16.30 – 18.00 Netwerkborrel

 

Locatie 

Dit event vindt plaats bij ‘t Knooppunt aan het Molenhoekplein 2 in Valburg. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de locatie. 

 

Aanmelden, voorwaarden en aanvullende informatie

De kosten voor dit event bedragen € 45,-. Aanmelden kan tot en met 17 oktober aanstaande. Inschrijven kan eenvoudig via deze pagina. Door middel van jouw login kan je jezelf eenvoudig aanmelden. Indien je geen login (meer) hebt, stuur dan jouw aanmelding naar: info@bigleidingen.eu

Veiligheid gaat voorop en staat bij alle partijen hoog in het vaandel! Wij verzoeken daarom ook jouw eigen PBM’s (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) mee te nemen. Wij vragen om een helm, veiligheidsschoenen, veiligheidsjas / hesje en een veiligheidsbril. Heb je deze niet in jouw bezit, laat het ons dan weten. Dan verzorgen wij deze voor jou. Stuur dan een e-mail naar: info@bigleidingen.eu met jouw gegevens, kledingmaat en schoenmaat. 

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!