Terug naar overzicht
Geplaatst op 21-10-2020 door

Save the date: BIG webinar “industriële waterwereld, water en de keten”

Terug naar overzicht
Geplaatst op 21-10-2020 door BIG

Save the date: BIG webinar “industriële waterwereld, water en de keten”

Op 26 november a.s. organiseert BIG haar laatste (online) evenement van 2020. Na een mooie start begin dit jaar met met o.a. de lancering van de nieuwe huisstijl en nieuwe BIG website tijdens de voorjaarsdag in Diergaarde Blijdorp kwamen we met de hele wereld in een voor iedereen nog onbekende situatie terecht. De huidige pandemie heeft in de afgelopen maanden laten zien hoe kwetsbaar onze samenleving is. Tegelijkertijd is het ook een bewijs van de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van mensen als we mogen constateren dat we nu ineens vanuit huis werken en daarbij het online vergaderen en webinars (in plaats van fysieke evenementen) omarmen. Wij hopen dat wij medio 2021 weer voorzichtig aan kunnen en mogen denken aan fysieke BIG events in het “nieuwe normale” leven.


 
BIG webinar – Duurzame watervoorziening Noordoost-Groningen
Tijdens het laatste webinar van dit jaar nemen wij je (opnieuw) mee naar de provincie Groningen, naar de Eemshaven om precies te zijn. De Eemshaven is de laatste jaren flink in ontwikkeling. Dit betekent tevens een toenemende watervraag vanuit Noordoost-Groningen naar industriewater om te kunnen gebruiken als koel- en proceswater. Dit ‘water op maat’ levert Waterbedrijf Groningen via haar industriewaterdochter North Water en maken ze hiervoor zoveel mogelijk gebruik van oppervlaktewater, zodat drinkwaterbronnen behouden blijven voor de drinkwatervoorziening. Om in de toenemende watervraag te kunnen voorzien wordt er een nieuwe industriewaterzuivering gebouwd op RWZI-locatie Garmerwolde.
 


Aanleg van een dubbel tracé transportleidingen voor industrie- én drinkwater
Onderdeel van de nieuwe industriewatervoorziening is de aanleg van een transportleiding voor industriewater vanaf Garmerwolde naar de Eemshaven. Deze is nodig om het industriewater te kunnen afleveren aan de afnemers in Noordoost-Groningen. Het hele tracé omvat de aanleg van 28 kilometer industriewater- en 44 kilometer drinkwaterleiding, vanaf Garmerwolde via Appingedam richting de Eemshaven. Een omvangrijke en ingrijpende klus waarover we je meer vertellen tijdens het webinar.
 
Onder leiding van gespreksleider Harm Post (oud-directeur Groningen Seaports) gaan wij in gesprek met de belangrijkste betrokken partijen – Waterbedrijf Groningen en Northwater, het adviesbureau Rotterdam Engineering, de uitvoerende partij A. Hak en leverancier Amiblu Netherlands – en geven ze aan de hand van presentaties en beeld- en filmwerk toelichting op het project en de uitvoering ervan.
 


Interesse in deelname?
Wil je alles weten over de achtergrond en uitvoering van dit prestigieuze Groningse project? Binnenkort ontvang je meer informatie over het webinarprogramma en aanmeldprocedure. Noteer 26 november van 13.00 uur tot 15.00 uur dan alvast in jouw agenda! Aanmelden voor dit webinar kan nu al via onze website. Login en registreer je alvast voor dit interessante webinar via de evenementenpagina! Nog geen BIG lid maar wil je wel deelnemen aan dit interessante webinar? Stuur dan een mail naar info@bigleidingen.eu en vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden. 

Het webinar wordt opgenomen voor publicatiedoeleinden. Jouw gegevens worden gebruikt ten behoeve van registratie op het webinarplatform. Met jouw aanmelding ga jij akkoord met de voorwaarden die gelden voor dit evenement. 
 
Meer weten over de achtergrond van dit project? Bekijk het gave filmpje via deze link.
 
 
Beeldmateriaal: Waterbedrijf Groningen

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!