Terug naar overzicht
Geplaatst op 15-02-2023 door

BIG voorjaarsdag op 30 maart

Terug naar overzicht
Geplaatst op 15-02-2023 door BIG

BIG voorjaarsdag op 30 maart

Op 30 maart aanstaande vindt het eerste BIG event van dit jaar plaats. Wij verwelkomen je dan graag in Lantarenvenster in Rotterdam. Het thema van deze middag is: “De transitie van de Nederlands-Vlaamse Havens”. Onder leiding van onze eigen voorzitter Han Admiraal en Filip Van den Abeele zal de voorjaarsdag worden geleid. Het belooft een interessante middag te worden!

We hebben North Sea Port, NorthGrid en Havenbedrijf Rotterdam bereid gevonden hun verhaal te presenteren. Pipeliner zal de BIG leden zoals gebruikelijk weer meenemen in de diverse thesis onderzoeken en toelichting geven op de Master- en Beroepsopleiding. Uiteraard is er weer voldoende gelegenheid om te netwerken.  De eerste sprekers zijn bekend! Lees hieronder hoe het programma eruit ziet. 

Programma* 

12.00 uur Inloop en ontvangst met lunch
13.00 uur Welkom door voorzitter Han Admiraal en Filip Van den Abeele
13.30 uur Presentatie Maarten van der Wal (Groningen Seaports / NorthGrid)
14.00 uur Presentatie Thomas Desnijder (North Sea Port)
14.30 uur Pauze en netwerken
15.15 uur Presentatie Robin Duvaloois (Havenbedrijf Rotterdam)
15.45 uur Dialoog en vragenronde
16.15 uur Wrap-up en afsluiting
16.30 uur Netwerkborrel
18.00 uur Einde programma

* Programma en tijden zijn nog onder voorbehoud. Begin- en eindtijd blijven wel gelijk. 

 

Filip Van den Abeele

Filip Van den Abeele is burgerlijk ingenieur mechanica, en haalde aan de UGent ook het doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen. Aan de universiteit van Cranfield studeerde hij verder tot Master in Offshore Pipeline Engineering.
 
Filip is reeds 20 jaar actief als pijplijningenieur bij het ontwerp van ondergrondse en onderzeese pijpleidingen. Hij werkte mee aan internationale pijplijnprojecten in onder meer het Midden-Oosten, Europa, West-Afrika, America, Canada en CIS.
 
De voorbije jaren verdiepte hij zich in de globale energietransitie, met onder meer studies van pijpleidingstaal voor het transport van CO2 en waterstof. Samen met spitsbroeder Lieven Scheire schreef hij het boek ‚ÄėWat als de Olie op is?‚Äô. Bij NAFEMS verscheen vorig jaar zijn boek ‚ÄėCrack Propagation Modelling‚Äô over het numeriek modelleren van scheurgroei.¬†En binnenkort verschijnt bij uitgeverij Pelckmans zijn jongste worp ‚ÄėTechnologie twijfelt ook‚Äô, waarin hij de lusten en lasten van nieuwe technologie tegen het licht houdt.

 

Maarten van der Wal

Vanuit de studie technische planoloog is Maarten via een civiele aannemer (Oosterhof Holman) terecht gekomen in de pijpleidingenwereld. Na een jaar technisch pijpleidingingenieur is hij aan de slag gegaan bij Waterbedrijf Groningen waar hij projectleider was van een nieuwe drink- en industriewaterleiding tussen Groningen en de Eemshaven. Vervolgens heeft hij de stap gemaakt naar de projectontwikkeling en is hij momenteel business developer voor utilities bij Groningen Seaports.

In deze rol houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van infrastructuur voor de industriegebieden Eemshaven en Delfzijl. Voor de ontwikkeling van infrastructuur buiten het voorzieningsgebied van Groningen Seaports is stichting NorthGrid opgericht. NorthGrid is in 2009, destijds onder de naam buisleidingstraat Eemshaven-Delfzijl, opgericht om de twee industriegebieden met elkaar te verbinden middels een buisleidingstraat. Vanwege de verduurzamingsopgave die de industrie heeft op het vlak van water, energie en grondstoffen is de behoefte aan nieuwe verbindingen groot. Met NorthGrid zetten we ons in om deze verbindingen te realiseren, met als doel om de transitie naar een duurzaam industriecluster te versnellen.

 

Thomas Desnijder

Thomas Desnijder is al sinds 2008 werkzaam in de energiesector. Eerst voor de Vlaamse Overheid waar zijn focus lag op auditing en advisering van de Vlaamse industrie. In 2012 trad Thomas in dienst bij North Sea Port. Momenteel is hij betrokken bij beleidsdiscussies in Vlaanderen én ook in Nederland. Thomas heeft een master Industrieel Ontwerpen.
 
Op het gebied van energiebeleid ligt de expertise van Thomas in het beoordelen van haven gerelateerde energiekansen. Projectpartners samenbrengen en top-down EU-beleid vertalen naar de lokale realiteit en vice versa samenwerking vinden tussen lokale industrie√ęn. Thomas neemt deel aan EU-deelprogramma’s zoals TEN-T, Horizon en LIFE en is betrokken bij projecten op het gebied van elektrificatie, duurzame (transport)brandstoffen en in de biobased sector.
 
Momenteel beheert hij het Marine walstroomprogramma in North Sea Port.

 

Robin Duvaloois

Na zijn studie civiele techniek aan de hogeschool Rotterdam is Robin Duvaloois bij het Havenbedrijf gestart als gebiedsverantwoordelijk Asset Manager voor alle, veelal maritieme, constructies op Maasvlakte 2. Na jarenlange ervaring in zowel de beheerder- als projectleidersrol heeft hij vervolgens intern de overstap gemaakt naar de afdeling New Business & Portfolio (NB&P) als Business Manager Energy Infrastructure. De afdeling NB&P is een van de twee afdelingen die zich specifiek richt zich op de verduurzamingsopgave van de haven, waarbij de focus ligt op zowel de energie- als grondstoffentransitie. Deze ontwikkelingen vragen de komende jaren veel‚ÄĮnieuwe‚ÄĮinfrastructuur‚ÄĮen verzwaring van het stroomnet.

Daarmee‚ÄĮbehoudt‚ÄĮRotterdam de functie van energiehaven van Noordwest-Europa met import en‚ÄĮdoorvoer‚ÄĮvan ook duurzame energiedragers en producten. Daarnaast is de benodigde infrastructuur een belangrijke voorwaarde voor het‚ÄĮontwikkelen van een nieuwe energiesysteem. Een aantal belangrijke projecten zijn‚ÄĮonder andere‚ÄĮPorthos, Delta Corridor, waterstofnetwerk Rotterdam en‚ÄĮWarmtelinQ.

Naast business development van (energie) infrastructuur heeft Robin in 2022 de Cluster Energie Strategie (Rotterdam- Moerdijk) gecoördineerd en houdt hij zich bezig met de coördinatie/programmamanagement met betrekking tot de elektrificatie van het Haven Industrieel Complex (HIC). Het Havenbedrijf staat voor een grote en complexe opgave waarbij een goede gecoördineerde samenwerking met de netbeheerders (TSO/DSO), zowel op landelijk als op cluster niveau, essentieel is. 

 

 

Locatie 

Dit evenement vindt plaats in Theater Lantarenvenster in Rotterdam. De locatie van het theater is: Otto Reuchlinweg 996 in Rotterdam. Voor meer informatie over de locatie en de routebeschrijving en parkeren verwijzen wij naar de volgende link.


Kosten en aanmelding

De kosten voor de BIG Voorjaarsdag bedragen ‚ā¨ 110,- (excl. BTW).¬†Aanmelden kan tot en met 23 maart aanstaande. Inschrijven kan eenvoudig via het inschrijfformulier op de evenementenpagina. Door middel van jouw login kan je jezelf¬†eenvoudig aanmelden. Indien je geen login (meer) hebt, dan kan je deze aanvragen via de website. Voer dan “wachtwoord vergeten” in en je ontvangt¬†vervolgens¬†een nieuw wachtwoord toegezonden. Heb je geen login? Stuur dan jouw aanmelding met jouw gegevens naar: info@bigleidingen.eu.

Deelname is uitsluitend voor leden, ben je nog geen lid en heb je wel interesse? Stuur ons dan een e-mail of neem contact op via: 085- 4000 252. 

Zien wij jou ook op 30 maart in Rotterdam?

 

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!