Terug naar overzicht
Geplaatst op 01-02-2023 door

GRUP leidingstraat Antwerpen-Ruhrgebied stopgezet!

Terug naar overzicht
Geplaatst op 01-02-2023 door BIG

GRUP leidingstraat Antwerpen-Ruhrgebied stopgezet!

De Vlaamse Regering besloot op 20 januari jl. het GRUP Leidingstraat Antwerpen-Ruhr stop te zetten. Het project zal grondig moeten worden bijgestuurd om onteigeningen te voorkomen, natuurschade zoveel mogelijk te vermijden en de leidingstraat in te schakelen in de klimaat- en energietransitie. Aan de industrie wordt een uitgesproken engagement gevraagd vooraleer een nieuwe startnota aan de regering kan worden voorgelegd.


Convenant met de industriële partners

De Vlaamse Regering vraagt een sterk engagement van de bedrijven en zal een convenant afsluiten. Daarin concretiseren de industriële partners formeel hun intenties en timing voor het gebruik van de leidingstraat en voor het beheer, de financiering en het nodige flankerend beleid. De Vlaamse regering zal pas overgaan tot een doorstart in dit proces wanneer deze convenant afgesloten is.


Tracés herbekijken

Wanneer het proces wordt hervat, worden de tracés geoptimaliseerd zodat geen woningen of gebouwen worden getroffen en de impact op natuur zoveel mogelijk beperkt wordt. Dit zal gebeuren in overleg met de betrokken lokale besturen en middenveldactoren.
 


Meer informatie over deze beslissing en dit project is te lezen via deze link.
Lees ook eens dit artikel met meer achtergrondinformatie over dit project: Pijpleiding verdeelt Vlaanderen door midden
 
Bron: Departement Omgeving Vlaanderen

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!