Terug naar overzicht
Geplaatst op 23-02-2022 door

Podcast: Waterstoftransport door pijpleidingen

Terug naar overzicht
Geplaatst op 23-02-2022 door BIG

Podcast: Waterstoftransport door pijpleidingen

WaterstofNet heeft sinds kort een interessante reeks podcasts over waterstof. De vijfde podcast aflevering van de podcast-serie ‘Waterstof, het hele verhaal’ gaat over: Waterstof transport door pijpleidingen ‚Äď deel 2: de status in Belgi√ę en Nederland.¬†In de vorige aflevering vertelde Anthony Wang ons alles over het European Hydrogen Backbone-initiatief, een consortium dat bestaat uit meer dan 20 Europese gasnetwerkbeheerders die samenwerken om een pan-Europese infrastructuur voor waterstof te ontwikkelen.
 

Ontwikkelingen van waterstof door pijpleidingen

In dit tweede deel over waterstof transport door pijpleidingen, zoomen zij in op hun eigen regio. Hoever staan de ontwikkelingen in Nederland en Belgi√ę? Waar gaan de eerste pijpleidingen komen? Wat zijn de landelijke verschillen?
Davine van WaterstofNet sprak met de programmamanagers van de Belgische en Nederlandse publieke gasnetwerkbeheerders: Steven van Caekenberghe van Fluxys en Eddie Lycklama à Nijeholt van de Gasunie. Beiden BIG lid. 
Daarnaast zocht ze contact met de private partij en tevens BIG lid Air Liquide, dat al jaren een waterstofleidingennetwerk in beheer heeft. Het grootste gedeelte daarvan ligt in onze regio. Daar sprak zij met Diederick Luijten, vice-president hydrogen energy voor Noord-West Europa.
 
Ga naar aflevering 5 : ‘Waterstof transport door pijpleidingen ‚Äď deel 2: de status in Belgi√ę en Nederland’
Beluister ¬†naar de hele podcast-serie: ‘Waterstof, het hele verhaal’
Wellicht is dit artikel ook interessant: Kan waterstof door aardgasleidingen?

Bron: WaterstofNet

 

BIG events

Enkele jaren geleden gaf Adwin Martens (Directeur WaterstofNet) op één van de BIG bijeenkomsten al een interessante presentatie over de mogelijkheden van waterstof. Bekijk de presentatie via deze link nog eens terug. Wil je ook eens een BIG event bijwonen? Dat kan! Het eerstvolgende evenement vindt plaats op 17 maart aanstaande! Deze dag staat in het teken van live netwerken, interessante sprekers, dialogen en doorpakken naar de NXT30. Als key-note speaker hebben we Gerrit Hiemstra gevraagd zijn verhaal te vertellen over klimaatverandering, weer en waterbeheer en de energietransitie. Hoe kunnen we kennis en technieken toepassen op het gebied van meteorologie en klimaatverandering in nationale en internationale projecten?

Bekijk hier het volledige programma en de voorwaarden voor deelname.

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!