Terug naar overzicht
Geplaatst op 07-04-2020 door

Noord-Afrika – Europa Waterstof Manifest

Terug naar overzicht
Geplaatst op 07-04-2020 door BIG

Noord-Afrika – Europa Waterstof Manifest

Een gezamenlijke waterstofstrategie tussen Europa en Noord-Afrika kan mogelijk bijdragen aan de bouw van een Europees energiesysteem op basis van 50% hernieuwbare elektriciteit en 50% groene waterstof in 2050. Daarvoor is een manifest geschreven. 

 

Manifest 
Prof. dr. Ad van Wijk, Frank Wouters, Samir RACHIDI, Badr Ikken and Dii- Desert publiceerden het Noord-Afrika – Europa Waterstof Manifest. Voor Europa bestaat de groene waterstof uit waterstof geproduceerd in Europa, aangevuld met waterstofimport uit Noord-Afrika. Er wordt een gedurfde strategie voor de energiesector voorgesteld met een belangrijke infrastructuurcomponent, die verschilt van meer traditionele bottom-up sectorale strategieën. Deze aanpak voorspelt een geoptimaliseerd gebruik van (bestaande) infrastructuur, lage risico’s en kosten, verbetert de energiezekerheid van Europa en ondersteunt het Leiderschap van de Europese technologie.

Foto: Gasinfrastructuur in Europa

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!