Terug naar overzicht
Geplaatst op 29-04-2024 door

Kom naar de BIG dag op 12 juni!

Terug naar overzicht
Geplaatst op 29-04-2024 door BIG

Kom naar de BIG dag op 12 juni!

Na een bruisende en energieke voorjaarsdag in de Eemshaven op 4 april jongstleden, staat het tweede BIG event weer voor de deur. Op 12 juni aanstaande organiseert BIG in Pipelines de jaarlijkse BIG dag en Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze dag brengt het bestuur verslag uit over de plannen voor het komende jaar. Tevens presenteert de penningmeester een overzicht van de financiële cijfers van 2023 en de begroting van 2025. De BIG dag vindt plaats vanaf 9.00 uur in de E10 Hoeve in Brecht. De dagsponsor van de BIG dag 2024 is MVOI!

 

Wat kan je deze dag verwachten? Naast de jaarlijkse ALV hebben we een aantal interessante lezingen op het programma staan. Bekijk hieronder het sprekersprogramma. Aanmelden is nu al mogelijk via de evenementenpagina!

Bekijk hieronder alvast het voorlopige programma. Aanmelden kan nu al via het formulier op de evenementenpagina of via de button onderaan deze mail. De stukken voor de ALV worden u binnenkort toegezonden. Mogen wij ook weer op jouw komst rekenen?


Programma

09.00 uur Inloop en ontvangst
09.30 uur Welkom en opening en Algemene Ledenvergadering
10.15 uur Welkomstwoord BIG dag door voorzitter Han Admiraal       
10.30 uur Presentatie Omgevingswet door Ymke van Atteveld (Arcadis)
11.10 uur Pauze
11.45 uur Presentatie “Hoe Evides haar watersystemen uitbreidt om Zeeland toekomstgericht van voldoende water te voorzien” door Ron van der Meer (Evides)
12.25 uur Presentatie thesisonderzoeken Pipeliners
13.00 uur Wrap up en afsluiting
13.10 uur Aperitief en lunch
15.00 uur Einde programma

 

Presentatie Arcadis: omgevingswet door Ymke van Atteveld

Als adviseur vergunningen heeft Ymke jarenlang geadviseerd vooruitlopend op of in de geest van de nieuwe Omgevingswet die nu per 1 januari 2024 in werking is getreden. Ymke neemt u tijdens haar presentatie mee in de mogelijkheden van de Omgevingswet en het kader voor de huidige eisen van de Omgevingswet.

 

Over Ymke van Atteveld

Ymke is bij Gasunie begonnen als administratieve ondersteuning van de ‘binnendienst’. Waar zij naast haar rechtenstudie direct betrokken was bij aanvragen van vergunningen en het eigen beheer van een leidingeigenaar. In de 10 jaar bij Gasunie heeft zij veel geleerd qua vergunningen maar ook vooral over de wereld van kabels en leidingen. Als autoriteit en een goede track record was zij als vertegenwoordiger van Gasunie niet alleen aanvrager maar regelde je ook als adviseur zaken voor de bevoegde gezagen. Daarom heeft zij een uitstapje gemaakt naar de bovengrondse leidingenwereld. Inmiddels werkt Ymke alweer 5 jaar voor Arcadis en naast haar liefde voor het strategisch adviseren specifiek voor vergunningen is zij ook weer terug in de wereld van de kabels en leidingen, met alle uitdagingen die er bij een tracé komen kijken.  

 

Presentatie Evides: “Hoe Evides haar watersystemen uitbreidt om Zeeland toekomstgericht van voldoende water te voorzien” door Ron van der Meer

Evides Waterbedrijf breidt in de komende jaren zowel haar Ruwwater voorziening (het zogenaamde Biesbosch Zuid systeem) naar Zeeland als haar drinkwatersysteem in Midden Zeeland uit. Daartoe zijn bij Evides twee grootschalige en meerjarige programma’s opgesteld, beide lopende tot 2030. Ron van der Meer (netbeheerder Transportleidingen bij Evides) neemt u mee in de opzet en uitwerking van beide programma’s en geeft u inzicht in welke (grote) leiding- en installatieprojecten (pomplocaties, zuiveringen, opjagers) inmiddels in uitvoering zijn en welke er de komende jaren te verwachten zijn. 
 

Over Ron van der Meer

Ron van der Meer ‘zit’ inmiddels al meer dan 30 jaar in de pijpleidingen. Ooit bij Lievense, nu inmiddels WSP, is Ron begonnen als ingenieur voor het probabilistisch ontwerpen van de Stormvloedkering Nieuwe Waterweg en vervolgens heeft hij zich in circa 30 jaar bij WSP verder ontwikkeld tot vakgroepmanager en senior consultant bij de vakgroep Leidingen en Hoogspanning. In die tijd heeft Ron, samen met de medewerkers van de vakgroep, vele leidingprojecten geëngineerd en opdrachtgevers ondersteund. Twee jaar geleden heeft Ron de overstap gemaakt van het ontwerpen van leidingen naar het beheer van leidingen en is overgestapt naar Evides. Hij had geluk dat hij direct kon deelnemen aan het programma Biesbosch-Zuid.

 

Adres en locatie

De BIG dag en de ALV vinden plaats in de E10 Hoeve in Brecht. Bekijk hier de plattegrond en locatiegegevens. Bij de E10 Hoeve is voldoende gratis parkeergelegenheid! 

 

Kosten aanmelden en voorwaarden

Deelname aan de BIG dag bedraagt € 135,- (excl. BTW). Aanmelden kan via het aanmeldformulier op onze website. Aanmelden kan nog tot en met woensdag 5 juni. Door middel van jouw login kan je jezelf eenvoudig aanmelden voor dit event. Indien je geen login (meer) hebt, kan je deze aanvragen via de website. Voer dan “wachtwoord vergeten” in en je krijgt vervolgens een nieuw wachtwoord toegezonden.

Deelname is uitsluitend voor leden, ben je nog geen lid en heb je wel interesse? Stuur ons dan een e-mail of neem contact op via: 085- 4000 252. Voorafgaande aan dit evenement ontvangen de deelnemers van ons de deelnamefactuur met de kosten van het evenement die vooraf voldaan dienen te worden. Kosteloos annuleren kan nog tot 1 week voorafgaande aan het evenement.

 

Wij hebben er nu al enorm veel zin! Ben jij er ook weer bij?

 

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!