Terug naar overzicht
Geplaatst op 25-01-2021 door

Groene energiebuffer ligt onder onze voeten

Terug naar overzicht
Geplaatst op 25-01-2021 door BIG

Groene energiebuffer ligt onder onze voeten

Nederland werkt aan een energieneutrale toekomst. De lidstaten van de Europese Unie, waaronder Nederland, hebben afgesproken dat in 2030 70% van alle elektriciteit en minimaal 27% van alle energie duurzaam wordt opgewekt. In 2050 moet vrijwel alle energie duurzaam worden opgewekt. Om deze doelstelling te halen, moet er een grote hoeveelheid energie duurzaam opgewekt worden, bijvoorbeeld met behulp van wind en zon. Dit zorgt voor een aantal uitdagingen. Er is een manier nodig om vraag en aanbod op een slimme manier met elkaar te verbinden. Flexibiliteit is hierin essentieel.

 

BIG lid WSP heeft als oplossing om groene waterstof op te slaan in een netwerk van ondergrondse buizen die worden aangelegd in de bestaande buisleidingenstraat van LSNed. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een al bestaande basisinfrastructuur, heeft dit nauwelijks impact op de leefomgeving. Heeft deze slimme ondergrondse groene energiebank inderdaad de toekomst? Bekijk deze interessante film voor meer informatie. 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!