Terug naar overzicht
Geplaatst op 12-05-2020 door

Gasvormige energie is cruciaal voor duurzaam herstel

Terug naar overzicht
Geplaatst op 12-05-2020 door BIG

Gasvormige energie is cruciaal voor duurzaam herstel

De uitbraak van Covid-19 heeft een ongekende sociaaleconomische wereldwijde crisis veroorzaakt die alle burgers en sectoren treft. Terwijl de energiesector onder extreme druk staat als gevolg van het coronavirus, blijft de gaswaardeketen emissiearme energie leveren aan de Europese industrie√ęn en miljoenen burgers binnen en buiten het energienet. Dankzij de betaalbaarheid en voorzieningszekerheid blijft gas een cruciale uitkomst tijdens de huidige crisis, maar biedt het ook oplossingen voor een duurzaam economisch herstel.


 
Duurzame transformatie
Hoewel de crisis in de eerste plaats humaan is, doemen de economische gevolgen op. Tevens roepen ze verschillende vragen op over de toekomstige strategische industri√ęle capaciteit van de EU, die cruciaal is voor economisch herstel. Gas is de belangrijkste energiebron voor de Europese industrie √©n een cruciaal onderdeel van de transformatie naar duurzaamheid.
 


Dankzij de bijdragen aan emissiereducties in alle sectoren en de kwaliteit van de werkgelegenheid in Europa, in combinatie met de betaalbaarheid en betrouwbaarheid, speelt gasvormige energie een sleutelrol in duurzame herstelpakketten die in overeenstemming zijn met de doelstellingen van de EU Green Deal.
 


Lees hier het statement van GasNaturally over de sleutelrol van gas voor een succesvol en duurzaam herstel van de economie.
 
Bron: GasNaturally

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!