Terug naar overzicht
Geplaatst op 01-05-2020 door

Biedt het klimaat vanaf 2030 nieuwe uitdagingen voor leidingen in Noord-West Europa

Terug naar overzicht
Geplaatst op 01-05-2020 door BIG

Biedt het klimaat vanaf 2030 nieuwe uitdagingen voor leidingen in Noord-West Europa

Fluxys heeft onlangs de resultaten van de nieuwe Gas for climate studie (Gas Decarbonisation Pathways 2020-2050) gepubliceerd. De uitkomst van deze studie was: 10% gecommitteerde doelstelling voor hernieuwbaar gas en toekomstbestendige gasinfrastructuur dat cruciaal is om een kostenefficiƫnte koolstofarme economie te bereiken.

 

De belangrijkste uitkomsten van deze klimaatstudie zijn:

  • Nieuwe studie beschrijft gas ontkolingstrajecten van 2020 tot 2050 en identificeert de benodigde investeringen om waterstof en biomethaan op te schalen.
  • Grootschalige productie van biomethaan en groene en blauwe waterstof – getransporteerd, opgeslagen en gedistribueerd via bestaande gasinfrastructuur – is belangrijk om tegen 2030 een emissiereductie van 55% te bereiken door middel van een slimme combinatie met hernieuwbare elektriciteit.
  • De koppeling van de sectoren elektriciteit, gas en warmte – door hun markten en hun respectieve infrastructuur op een beter gecoƶrdineerde en geĆÆntegreerde manier te koppelen – levert de grootste algemene voordelen op voor het Europese energiesysteem.
  • De Europese Green Deal kan de overgang versnellen door tegen 2030 een gasvoorraad van 10% uit hernieuwbare bronnen op te leggen, door de EU-brede handel en transport van biomethaan en waterstof mogelijk te maken en de EU-ETS te versterken.

 

Lees deze klimaatstudie verder op de website van Fluxys.

 

Bron: Fluxys

Afbeelding: Guidehouse

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!