Terug naar overzicht
Geplaatst op 06-05-2020 door

Inschrijvingen opleidingen Pipeliner weer geopend

Terug naar overzicht
Geplaatst op 06-05-2020 door BIG

Inschrijvingen opleidingen Pipeliner weer geopend

De wereld is volop in verandering en ontwikkeling. Dat vergt veel aanpassingsvermogen voor organisaties en mensen. Meer dan ooit is het nodig om medewerkers in huis te hebben die inhoudelijke kennis en vaardigheden kunnen combineren met professioneel functioneren. De opleidingen van Pipeliner dragen daaraan bij en starten weer na de zomer*. Het is nu een goed moment om te bekijken voor welke veelbelovende medewerker een opleiding van meerwaarde kan zijn.

 
 
Master-opleiding Pipeliner
Bij Avans+ start voor de 18e keer de Master-opleiding Pipeliner. Elk jaar start een groep van 10-18 mensen vanuit verschillende geledingen van de branche. De (deeltijd)opleiding is gericht op mensen werkzaam in de gehele pijpleidingbranche op HBO+ niveau in Nederland en Vlaanderen. Naast vakkennis besteedt de opleiding aandacht aan persoonlijke professionele ontwikkeling en maatschappelijk bewustzijn. Het 1e jaar heeft een technisch-inhoudelijke focus; het 2e jaar heeft juist verbreding en integratie. In het afrondende halve jaar voeren de deelnemers een individueel thesis-onderzoek uit. Mogelijk kent u een van deze mensen.
 
Deelnemers krijgen de kans uit te stijgen boven het belang en de deelverantwoordelijkheid van zichzelf en de eigen organisatie. Na 2,5 jaar (was eerder 3,5 jaar) behalen ze met recht de, NVAO-geaccrediteerde, titel Master of Science in Pipeline Technology. Het zijn mensen die zichzelf, hun organisatie en de hele branche naar een hoger plan tillen. Juist in deze tijd van energietransitie en andere grote maatschappelijke ontwikkelingen.
 
Voormalig deelnemers kijken positief terug op de intensieve lesweekenden. Er is veel ruimte voor (informele) discussie met andere partijen in de keten, opbouwen van een professioneel netwerk en gezelligheid.
 
Voor verdere informatie: download de (vernieuwde) brochure via deze link. Vervolgens is het zinvol om persoonlijk contact op te nemen met de opleidingsmanager bij Avans+.

 
Beroepsopleiding Pipeliner
De 1-jarige Beroepsopleiding Pipeliner start in september voor de 3e keer. Litecad ontwikkelde deze praktijkopleiding gericht op medewerkers in de uitvoering op niveau MBO4 techniek. In de avondopleiding krijgen deelnemers een breder beeld van de branche en de levensloop van een pijpleiding. Zij zien meer de samenhang en de belangen van de diverse partijen. In de individuele en groepsopdrachten oefenen de deelnemers ook professionele vaardigheden. Pipeliner ondersteunt deze opleiding in het programma en het branche-diploma.
 
De afgelopen jaren kwamen de ca. 15 deelnemers van de Beroepsopleiding vanuit uitvoerende onderdelen van de aannemerij, opdrachtgevers en vergunningverleners. De specialistische praktijkdocenten zijn allen werkzaam in deze bedrijven en/of adviesbureaus. Juist door de interactie en discussie leren de deelnemers veel en snel. Twee dagexcursies vormen tevens onderdeel van het programma.
 
Meer informatie en inschrijving kan via deze link. 
 
 
 
Meer informatie
In de BIG-magazines 7 tm 10 (en binnenkort magazine nummer 11) staan artikelen over ervaringen van deelnemers en achtergronden van de opleidingen. Op dit moment is de Pipeliner website ‘under construction’. Mocht je contact willen opnemen kan dat via info@pipeliner.nl of telefonisch met een van de bestuursleden.
 


* Gedurende de corona-periode vond Master-opleiding Pipeliner volledig online plaats. Vanzelfsprekend blijven Avans+ en Litecad de RIVM-richtlijnen volgen.
 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!