Terug naar overzicht
Geplaatst op 28-05-2020 door

Aanleg stadsverwarming Breda in volle gang

Terug naar overzicht
Geplaatst op 28-05-2020 door BIG

Aanleg stadsverwarming Breda in volle gang

Ennatuurlijk startte begin dit jaar met de aanleg van Warmtesingel Breda. Dit is een vijf kilometer lange leiding die het warmtenet aan de ene kant van de stad op termijn verbindt met het warmtenet aan de andere kant. Hiermee kunnen potentieel vijfduizend woningen en honderd bedrijven duurzame warmte ontvangen.

 
Bijna twintig procent van de Bredase huishoudens is al aangesloten op het warmtenet van Ennatuurlijk. De warmte is afkomstig van de RWE-centrale in Geertruidenberg. In de centrale wordt elektriciteit opgewekt waarbij veel warmte vrijkomt. Een groot deel van die warmte, die anders zou worden weggekoeld, wordt gebruikt voor de verwarming van huizen en bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout en Made.
 
 
Project in uitvoering
Eén van onze BIG leden Heijmans Infra is op dit moment bezig met de realisatie van het project “Warmte Singel Breda” in opdracht van Ennatuurlijk.
Momenteel zijn de graafwerkzaamheden ten behoeve van het vrijgraven van de sleuf aan de Lunetstraat  en het vrijgraven van de perskuip voor de boring onder de TramSingel in volle gang.
 


Bron: Heijmans en Ennatuurlijk
Foto: Werk van Heijmans in uitvoering

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!