Terug naar overzicht
Geplaatst op 09-05-2022 door

Uitnodiging BIG dag en ALV op 15 juni 2022

Terug naar overzicht
Geplaatst op 09-05-2022 door BIG

Uitnodiging BIG dag en ALV op 15 juni 2022

Op 15 juni 2022 organiseert BIG in Pipelines de jaarlijkse BIG dag en Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze dag presenteert het bestuur de plannen voor het komende jaar en brengen zij verslag uit van de financi√ęle jaarcijfers van 2021 en presenteren zij de begroting van 2023. Deze dag vindt plaats vanaf 9.00 uur in de E10 Hoeve in Brecht.

Na de Algemene Ledenvergadering hebben we een aantal interessante lezingen op het programma staan. Aansluitend aan dit event ben je van harte uitgenodigd voor een uitgebreide lunch. Bekijk hieronder alvast het programma. 

 

Programma

9.00 uur Inloop en ontvangst
9.30 uur Algemene Ledenvergadering
10.15 uur Welkomstwoord BIG dag door voorzitter Han Admiraal
10.30 uur Terugkoppeling en follow-up BIG NXT30
11.00 uur Presentatie Deltacorridor en ontwikkelingen binnen Nederland, Belgi√ę en Noordrijn Westfalen door Edwin van Espen en Marten Dugernier
11.45 uur Pauze
12.15 uur Presentatie Inploegen van leidingen door Sijbrand Stratingh van Gasunie, Pipe Express en E-Power Pipe door Haris Khan en Patrick Berré van Denys
13.20 uur Vragenronde, wrap up en afsluiting
13.30 uur Aperitief en lunch
15.00 uur Einde programma

 

Presentatie inploegen van leidingen

Inploegen van kabels & leidingen is een alternatieve aanlegmethode t.o.v. open sleuf aanleg. Hierbij gaat men middels een soort van ploeg de kabel of leiding in de grond trekken waarbij de grond rondom de leiding wordt verdrongen. Deze aanlegmethode wordt in het buitenland al decennia lang gebruikt en wordt ondertussen in Nederland de laatste jaren ook veelvuldig toegepast voor het installeren van kabels. Deze methode van grondverdringend intrekken (ook wel inploegen genoemd dus) heeft onder andere de volgende voordelen:
* Geen grondverplaatsing
* Geen bemaling
* Bodemprofiel wordt nagenoeg niet be√Įnvloed
* Korte uitvoeringsduur
* Snelle uitvoering
* Lage kosten
 
De presentatie wordt gegeven door¬†Sijbrand Stratingh,¬†Senior pipeline engineer bij Gasunie. Voordien een aantal jaren gewerkt bij Nacap, Boskalis Offshore en diverse ingenieursbureau’s en met name binnen zijn werkveld grote affiniteit met ondergrondse infrastructuur, specifiek met pijpleidingen en dan met name optimalisaties vinden in ontwerp- en aanlegprocessen.¬†

 

Presentatie Pipe Express

De Pipe Express is een techniek om sleufloos leidingen met diameters van 36″ tot en met 48″ in de grond aan te brengen door een combinatie van boren, frezen en induwen.¬†Na Nederland, Zweden en Thailand, wordt de PEX op dit moment ingezet voor een vierde project in Keulen, Duitsland.¬†¬†Denys NV bouwt momenteel 24 kilometer 36″ gasleiding rondom Leverkusen en in dit project zijn 4 locaties waar de Pipe Express techniek is toegepast met lengtes van 270 meter tot 400 meter.

De PEX werd toegepast omwille van volgende redenen:
* Zeer ecologisch door de smallere werkstrook. Hierdoor hebben we dit in Keulen kunnen toepassen op een wandelpad in een bos zonder extra bomen te moeten rooien;
* Geen bemaling nodig;
* Snelle rendementen (meer dan 100m per shift);
* Aanleggen van nieuwe 36‚ÄĚ gasleiding, 4 meter evenwijdig met een bestaande leiding die nog in gebruik is. Hierdoor was aanleggen in open sleuf met de conventionele methode bijna onmogelijk en hebben wede PEX toegepast.

 

Presentatie E-Power Pipe

Tijdens de BIG dag krijgt u ook een uitgebreide toelichting van Denys op de EPP-techniek. EPP staat voor E-Power Pipe, een innovatieve techniek ontwikkeld door de Duitse Machinebouwer Herrenknecht. Dit met als doel om mantelbuizen voor hoogspanningskabels sleufloos, horizontaal, ondiep en met minimale hinder aan te brengen in een bundel tot diameters van ongeveer 500 mm. Patrick Berré vertelt u er alles over!
 
In Nederland is deze innovatieve techniek voor het eerst op initiatief van TenneT toegepast in hun streven om in de markt nieuwe aanlegtechnieken met minimale hinder te ontwikkelen.
 
Het consortium NRG Рwaarvan Denys deel uit maakt Рheeft deze uitdaging opgepakt in samenwerking met hun afdeling tunneling en Kouwenberg Infra. Hierbij werd op het project Tilburg РBest een wereldrecord gevestigd met een boorlengte van meer dan 2.000 meter! De techniek heeft dus zeker potentie voor de toekomst en wordt verder ontwikkeld voor andere toepassingen dan hoogspanning.
 
 

Presentatie Delta Corridor

Het Delta Corridor project betreft de ontwikkeling van een bundel van minimaal vier¬†pijpleidingen tussen Rotterdam, Moerdijk, Chemelot en het Ruhrgebied.¬†Het project zal industri√ęle clusters toegang geven tot schone waterstof en CO2-afvang- en opslagcapaciteit (CCS) en zal bovendien leiden tot een ‚Äėmodel shift‚Äô van trein naar pijpleidingen voor bestaande propyleen en LPG stromen.
In de presentatie wordt ingegaan op de projectdoelen die worden nagestreefd met daarbij een toelichting op de aanpak, de stand van zaken en de vervolgstappen. De presentatie wordt gehouden door Edwin van Espen van het Havenbedrijf van Rotterdam alsmede Marten Dugernier van Antea Group. 

Edwin van Espen heeft verschillende technische en leidinggevende functies bekleed bij het Havenbedrijf Rotterdam, de haven van Sohar in Oman en in Porto Central in Brazili√ę. Aandachtgebieden zijn het ontwikkelen van strategische plannen, aanleg van nieuwe haveninfrastructuur en het opzetten en inrichten van havenbeheerorganisaties. Momenteel is hij namens het Havenbedrijf Rotterdam de verantwoordelijk manager voor de ontwikkeling van het Delta Corridor project.


Tijdstip en locatie

Je bent vanaf 09.00 uur van harte welkom in de E10 Hoeve in Brecht waar wij jou ontvangen met een kop koffie of thee en vervolgens rond 09.30 uur  starten met de Algemene Ledenvergadering en aansluitend de BIG dag. Uiteraard is er weer voldoende ruimte om te netwerken! 

 

Aanmelden

Deelname¬†aan de BIG dag bedraagt ‚ā¨ 95,- (excl. BTW). Aanmelden kan tot en met 12 juni a.s. via¬†het aanmeldformulier op de evenementenpagina. Door middel van jouw login kan je jezelf eenvoudig aanmelden. Indien je geen login (meer) hebt, kan je deze aanvragen via het contactformulier van onze website of meld je aan via jouw e-mailadres en voer dan “wachtwoord vergeten” in. Je krijgt vervolgens¬†een nieuw wachtwoord toegezonden. Heb je geen login (meer)? Stuur dan jouw aanmelding naar: info@bigleidingen.eu. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en de documenten behorende bij de Algemene Ledenvergadering.¬†


Tot ziens op 15 juni a.s. in Brecht!

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!