Terug naar overzicht
Geplaatst op 09-05-2022 door

Uitnodiging BIG dag en ALV op 15 juni 2022

Terug naar overzicht
Geplaatst op 09-05-2022 door BIG

Uitnodiging BIG dag en ALV op 15 juni 2022

Op 15 juni 2022 organiseert BIG in Pipelines de jaarlijkse BIG dag en Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze dag presenteert het bestuur de plannen voor het komende jaar en brengen zij verslag uit van de financiële jaarcijfers van 2021 en presenteren zij de begroting van 2023. Deze dag vindt plaats vanaf 9.00 uur in de E10 Hoeve in Brecht.

Na de Algemene Ledenvergadering hebben we een aantal interessante lezingen op het programma staan. Aansluitend aan dit event ben je van harte uitgenodigd voor een uitgebreide lunch. Bekijk hieronder alvast het programma. 

 

Programma*

9.00 uur Inloop en ontvangst
9.30 uur Algemene Ledenvergadering
10.15 uur Welkomstwoord BIG dag door voorzitter Han Admiraal
10.30 uur Terugkoppeling en follow-up BIG NXT30
11.00 uur Presentatie Deltacorridor en ontwikkelingen binnen Nederland, België en Noordrijn Westfalen door Edwin van Espen
11.30 uur Pauze
12.15 uur Presentatie Inploegen van leidingen door Sijbrand Stratingh van Gasunie en Pipe Express door Denys
13.15 uur Wrap up en afsluiting
13.30 uur Aperitief en lunch
15.00 uur Einde programma

* Programma wordt de komende weken nog aangevuld en tijden kunnen nog afwijken. Lees hieronder meer over de inhoud van de presentaties. Het programma wordt de komende weken nog aangevuld. Houd daarom onze evenementenagenda goed in de gaten! 

 

Presentatie inploegen van leidingen

Inploegen van kabels & leidingen is een alternatieve aanlegmethode t.o.v. open sleuf aanleg. Hierbij gaat men middels een soort van ploeg de kabel of leiding in de grond trekken waarbij de grond rondom de leiding wordt verdrongen. Deze aanlegmethode wordt in het buitenland al decennia lang gebruikt en wordt ondertussen in Nederland de laatste jaren ook veelvuldig toegepast voor het installeren van kabels. Deze methode van grondverdringend intrekken (ook wel inploegen genoemd dus) heeft onder andere de volgende voordelen:
* Geen grondverplaatsing
* Geen bemaling
* Bodemprofiel wordt nagenoeg niet beïnvloed
* Korte uitvoeringsduur
* Snelle uitvoering
* Lage kosten
 
De presentatie wordt gegeven door Sijbrand Stratingh, Senior pipeline engineer bij Gasunie. Voordien een aantal jaren gewerkt bij Nacap, Boskalis Offshore en diverse ingenieursbureau’s en met name binnen zijn werkveld grote affiniteit met ondergrondse infrastructuur, specifiek met pijpleidingen en dan met name optimalisaties vinden in ontwerp- en aanlegprocessen. 

 

Presentatie Delta Corridor

Het Delta Corridor project betreft de ontwikkeling van een bundel van minimaal vier pijpleidingen tussen Rotterdam, Moerdijk, Chemelot en het Ruhrgebied. Het project zal industriële clusters toegang geven tot schone waterstof en CO2-afvang- en opslagcapaciteit (CCS) en zal bovendien leiden tot een ‘model shift’ van trein naar pijpleidingen voor bestaande propyleen en LPG stromen.
In de presentatie wordt ingegaan op de projectdoelen die worden nagestreefd met daarbij een toelichting op de aanpak, de stand van zaken en de vervolgstappen. De presentatie wordt gehouden door Edwin van Espen van het Havenbedrijf van Rotterdam. 

Edwin van Espen heeft verschillende technische en leidinggevende functies bekleed bij het Havenbedrijf Rotterdam, de haven van Sohar in Oman en in Porto Central in Brazilië. Aandachtgebieden zijn het ontwikkelen van strategische plannen, aanleg van nieuwe haveninfrastructuur en het opzetten en inrichten van havenbeheerorganisaties. Momenteel is hij namens het Havenbedrijf Rotterdam de verantwoordelijk manager voor de ontwikkeling van het Delta Corridor project.


Tijdstip en locatie

Je bent vanaf 09.00 uur van harte welkom in de E10 Hoeve in Brecht waar wij jou ontvangen met een kop koffie of thee en vervolgens rond 09.30 uur  starten met de Algemene Ledenvergadering en aansluitend de BIG dag. Uiteraard is er weer voldoende ruimte om te netwerken! 

 

Aanmelden

Deelname aan de BIG dag bedraagt € 95,- (excl. BTW). Aanmelden kan tot en met 10 juni a.s. via het aanmeldformulier op de evenementenpagina. Door middel van jouw login kan je jezelf eenvoudig aanmelden. Indien je geen login (meer) hebt, kan je deze aanvragen via het contactformulier van onze website of meld je aan via jouw e-mailadres en voer dan “wachtwoord vergeten” in. Je krijgt vervolgens een nieuw wachtwoord toegezonden. Heb je geen login (meer)? Stuur dan jouw aanmelding naar: info@bigleidingen.eu. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en de documenten behorende bij de Algemene Ledenvergadering. 


Tot ziens op 15 juni a.s. in Brecht!

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!