Terug naar overzicht
Geplaatst op 22-04-2021 door

Transportleidingen en industriewaterzuivering gereed

Terug naar overzicht
Geplaatst op 22-04-2021 door BIG

Transportleidingen en industriewaterzuivering gereed

Eind november namen wij u tijdens een live webinar mee naar het project van de aanleg van een transportleiding voor drink- en industriewater richting de Groningse Eemshaven. Inmiddels is dit project succesvol afgerond. Woensdagochtend 21 april is tijdens een online persmoment de nieuwe industriewaterzuivering in Garmerwolde geopend door Waterbedrijf Groningen, North Water en Google! Hiermee kan er nu op een duurzame manier water aan de industrie in de Eemshaven worden geleverd en is Google de eerste grote afnemer. Google investeerde daarbij zelf ruim 45 miljoen euro, om de realisatie ervan mede mogelijk te maken.


Duurzame industriewatervoorziening en pijpleidingproject

Uniek aan de waterfabriek is dat er van oppervlaktewater uit het Eemskanaal, industriewater wordt gemaakt. Hierdoor hoeft niet langer drinkwater gebruikt te worden als koel- en proceswater, kortom een duurzame keuze voor alle betrokkenen. Ook de locatie, RWZI-terrein Garmerwolde van waterschap Noorderzijlvest, is een bewuste, duurzame keuze: voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit uit het Eemskanaal beschikbaar als bron voor industriewater, en maximale kansen voor het hergebruik van slib en het gezuiverde afvalwater.  Resultaat: een duurzame industriewatervoorziening én een belangrijke stap in de watertransitie en de vergroening en verduurzaming van de Groningse watervoorziening!

 

Meer weten over dit unieke project?

Wil je meer lezen en weten over dit project? Lees dan dit artikel met citaten van de stakeholders. Of bekijk het BIG webinar van 26 november nog eens terug: BIG Webinar “industri√ęle waterwereld, water en de keten”.

 

 

Bron: Waterbedrijf Groningen

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!