Terug naar overzicht
Geplaatst op 10-02-2021 door

Save the Date: BIG webinar en Online ALV

Terug naar overzicht
Geplaatst op 10-02-2021 door BIG

Save the Date: BIG webinar en Online ALV

Op 10 maart staat het eerste online BIG evenement van 2021 op de agenda. In verband met het geplande virtuele jubileum op 16 juni dit jaar heeft het bestuur besloten de Algemene Ledenvergadering te vervroegen en deze op 10 maart te houden. Naast de online ALV hebben wij ook nog meerdere sprekers op het programma staan. 

 

Programma
Om 10.30 uur start het live webinar vanuit de webinarstudio en wordt door onze voorzitter Han Admiraal geopend. Het eerste half uur van het webinar volg je live de online Algemene Ledenvergadering. De stukken en de agenda sturen wij binnenkort aan onze leden toe. Na de ALV hebben wij een meerdere sprekers op het programma staan. Lees hieronder het programma en inhoud van het webinar.

 

Thesisonderzoek studenten Master of Pipeline Technology
Volgend jaar doen de deelnemers hun thesis-onderzoek voor de opleiding Master of Pipeline Technology. Kort geleden hebben ze een onderwerp gekozen en op dit moment schrijven hun plan van aanpak. Alle onderwerpen zijn bijzonder innovatief en interessant voor de hele branche. Patrick Berré interviewt vijf deelnemers over hun onderzoek: Hoe zijn ze gekomen tot het onderwerp, en wat gaat het onderzoek bijdragen aan hun bedrijf en de branche. De deelnemers gaan in het interview ook op zoek naar relevante deskundigen onder de BIG-leden.

 

Delft Hyperloop
Delft Hyperloop is een team bestaande uit 39 studenten van de TU Delft. Voor het vijfde jaar op rij houden zij zich bezig met ontwikkelingen in de hyperloop industrie en zetten ze jaarlijks een verbeterd hyperloop prototype neer. Het hyperloop concept is een nieuwe methode van transport dat een voertuig magnetisch zwevend voortstuwt in een vacuümbuis, waardoor je duurzaam snelheden tot wel 1000 km/h kan behalen. Met een potentiële reistijd van 30 minuten tussen Amsterdam en Parijs wordt dit gezien als de reismodus van de toekomst.
Naast de ontwikkeling van hun hyperloop prototype, doen ze ook veel onderzoek naar de benodigde infrastructuur voor de hyperloop. Onderwerpen als: hoe leg je je buizensystemen aan, hoe doe je dit kosten effectief, hoe maak je het zo duurzaam mogelijk en waar zou je boven en onder de grond moeten zitten, komen onder andere ook aanbod.

Teamleden Pieter Becking en Daan Witte nemen je mee in hun verhaal over de ontwikkelingen van hyperloop en wat zij voor mogelijkheden zien in de transportindustrie.

Rond de klok van 12.00 uur ronden wij het live webinar af.

 

Aanmelden en voorwaarden
Aanmelden kan nu al! Ga naar de evenementenpagina en meld je aan! Door middel van jouw login meld je je heel eenvoudig aan. Dit BIG webinar is alleen toegankelijk voor BIG leden. Ben je nog geen lid en heb je wel interesse om het webinar bij te wonen? Check dan de ledenvoordelen en voorwaarden voor een lidmaatschap.

 

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!