Terug naar overzicht
Geplaatst op 09-07-2020 door

Project in beeld: Uitdaging tijdens de coronaperiode voor Intero Integrity

Terug naar overzicht
Geplaatst op 09-07-2020 door BIG

Project in beeld: Uitdaging tijdens de coronaperiode voor Intero Integrity

Tijdens de uitdagende COVID-19 tijd had BIG lid Intero Integrity te maken met een aantal extra uitdagende projecten. Een daarvan was bij een opdrachtgever in Zuid-Frankrijk die dringend operationele expertise nodig had. Omdat hij had gezien dat de operators van Intero Integrity in deze periode hun uiterste best deden om hun klanten nog steeds te ondersteunen, vroeg hij hun te helpen met een vastgelopen bidirectioneel (bidi) hulpmiddel dat tijdens het project door een andere partij was achtergelaten. Deze partij kon de tool niet uit de 42 inch-pijpleiding halen.


 
Naast deze uitdaging werd de klant gevraagd om de pijpleiding schoon te maken, te meten en te inspecteren. Bij het reinigen en inspecteren van een pijpleiding van een 42 inch pijpleiding gebruiken we de nieuwste technologie van Intero; de Phased Array UT-kop met grote diameter. Die kan inspecteren in ruwe olie met een geoptimaliseerde bundelfocus voor de hoogste resolutie.
 
Om deze klus te klaren waren de juiste voorbereidingen essentieel: mechanische aanpassingen, plaats ca. 300 meter tijdelijke 6 inch leidingen, locatie 2x ATEX-producten pompen en installeer onze 42 inch lanceer- / ontvangstfaciliteit (met alle aansluitingen, bypasses, etc.) Toen alles op zijn plaats was (honderden meters tijdelijke leidingen, 42 inch pigtrap, pompset en spruitstukken), begon de bemanning de vastzittende bidi-tool uit de lijn te pompen.
 
Door de ervaren bemanning en de uitstekende voorbereiding konden de bidi worden opgehaald. Na te hebben gecontroleerd hoeveel puin uit de pijpleiding is verwijderd; werd besloten om de inspectietool uit te voeren omdat de pijpleiding als schoon werd beschouwd.
 
 
Gedeelte van de ge√Įnspecteerde pijpleiding
Ook het inspectiegereedschap is met succes tot het einde van de pijpleiding voortgestuwd. De tijdens deze inspectierun verzamelde gegevens waren van goede kwaliteit. De phased array UT-head bewees eens te meer dat pijpleidingen met een grote diameter met succes in het product kunnen worden ge√Įnspecteerd. De tool is aan het einde van de pijplijn gestopt en op speciaal verzoek van de klant. Het inspectiegereedschap werd de volgende dag met hydrantwater terug naar de pigtrap gedreven. Omdat de klant mechanische werkzaamheden aan de pijpleiding moest uitvoeren, waren zij erg blij dat de lijn met water was gevuld in plaats van met olie. Ook het feit dat het “vastzittende” varken uit hun pijpleiding werd gehaald en de opgraving binnen de vereiste tijd had voltooid, was zeer bevredigend.
 

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!