Terug naar overzicht
Geplaatst op 04-08-2022 door

Pipeliner in beeld: Maren Lipplaa

Terug naar overzicht
Geplaatst op 04-08-2022 door BIG

Pipeliner in beeld: Maren Lipplaa

De zomervakantie is inmiddels in volle gang en wat is er dan relaxter dan het lezen van het BIG Magazine? Vorige maand viel bij alle BIG leden de 15e editie van het magazine alweer op de deurmat. Deze uitgave staat boordevol met interessante artikelen uit de pijpleidingenbranche. Graag brengen we het volgende interview nog eens onder jullie aandacht. 


Pipeliner in beeld: Maren Lipplaa van Amsterdam Engineering

In deze uitgave vertelt Maren over haar passie voor de pijpleidingenbranche. In 2019 zette Maren haar eerste stappen op de arbeidsmarkt. Inmiddels werkt ze al ruim drie jaar als tekenaar en constructeur bij Amsterdam Engineering. Het ingenieurs- en adviesbureau is gespecialiseerd in de engineering en ontwikkeling van transport- en distributieleidingsystemen. Per toeval is ze bij het bureau terechtgekomen. “Via LinkedIn kreeg ik een aanbod om bij BIG lid Amsterdam Engineering (onderdeel van de UPA-group)  te solliciteren als tekenaar voor stadsverwarmingsprojecten. Ik had geen enkel beeld bij dit type werk, maar technisch tekenen heeft door mijn opleidingen altijd mijn interesse gehad. Daarom besloot ik om naar het gesprek te gaan. De eerste indruk van het bureau was ontzettend goed. Er heerste een fijne sfeer en het team bestond uit jonge, gemotiveerde collega’s. Ik werd gelijk enthousiast en besloot de gok te wagen. Gelukkig werd ik ook aangenomen”, vertelt Maren lachend.


Nieuwe passie

Hoewel Maren zonder verwachtingen aan haar carrière begon, is ze tot de dag van vandaag ontzettend blij met deze keuze. “Een geweldige baan”, zegt ze enthousiast. “Ik had mij niet eerder verdiept in leidingnetwerken.
Mijn passie hiervoor is tijdens mijn loopbaan pas ontstaan. Wanneer je niet in de branche werkt, kom je in het dagelijkse leven niet met pijpleidingen in aanraking. Daarom stond ik nooit stil bij ondergrondse infrastructuur. Maar het is er wel degelijk en voor iedereen enorm van belang. Dat realiseerde ik me al heel snel toen ik bij Amsterdam Engineering aan de slag ging”, vertelt Maren.

 
Lees het hele artikel op onze website. Liever het magazine tijdens jouw vakantie online lezen? Lees hem dan op jouw tablet of smartphone via deze link. Het BIG Magazine is exclusief voor BIG leden. Interesse in een lidmaatschap? Check dan de ledenvoordelen!

Het volgende BIG Magazine verschijnt volgend jaar juni.  Heb jij ook een interessant nieuwsitem voor het volgende BIG Magazine? Stuur dan jouw reactie naar: communicatie@bigleidingen.eu.
 
 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!