Terug naar overzicht
Geplaatst op 18-07-2023 door

Oproep aan de politiek: doorgaan met klimaataanpak!

Terug naar overzicht
Geplaatst op 18-07-2023 door BIG

Oproep aan de politiek: doorgaan met klimaataanpak!

Een krachtige en diverse maatschappelijke coalitie heeft op 9 juli jl. een oproep gedaan aan de politiek om ondanks de val van het kabinet de klimaataanpak niet stil te laten vallen en door te pakken. De coalitie roept alle politieke partijen op om de klimaataanpak voort te zetten, zelfs tijdens de verkiezingscampagne en de demissionaire periode die volgt. Dit is niet alleen nodig om onze klimaatdoelstellingen te behalen, maar ook omdat de maatschappij behoefte heeft aan stabiel en voorspelbaar beleid. Talloze ondernemers en de industrie zijn bezig met ambitieuze plannen voor verduurzaming van hun productie en dienstverlening. Zo ook binnen BIG in Pipelines. Bij BIG in Pipelines ondersteunen we deze oproep volledig en hopen we dat het klimaatpakket niet als controversieel wordt verklaard.

 

Bekijk hier de vele (mede)ondertekenaars van deze oproep: 

Aedes vereniging van woningcorporaties, Alliander, Branchevereniging Bodemenergie, Energie Beheer Nederland (EBN), Energie Samen, Energie Samen Zuid-Holland, EnergiekBaarn, Enexis Groep, Essent, Gasunie, Geothermie Nederland, Greenpeace, Holland Solar, Interprovinciaal Overleg (IPO), Kamstrup, (LTO Nederland), MKB-Nederland, Nationaal Klimaat Platform, Natuur & Milieu, Natuurmonumenten, Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), NLHydrogen, Ondernemingsorganisatie VNO-NCW, Platform Bio-Economie, Stedin, Stichting Warmtenetwerk, Grootouders voor het Klimaat NL, TenneT, Unie van Waterschappen (Dutch Water Authorities), UN Global Compact Network Netherlands, Urgenda, CNV, Vattenfall, VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), Vereniging Warmtepompen en nog vele andere diverse coöperaties, stichtingen en verenigingen!

Lees via deze link de hele oproep en achtergrondinformatie op de website van het Nationaal Klimaat Platform.

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!