Terug naar overzicht
Geplaatst op 18-01-2021 door

Minimalisering hoogspanningsbeïnvloeding op stalen buisleidingen

Terug naar overzicht
Geplaatst op 18-01-2021 door BIG

Minimalisering hoogspanningsbeïnvloeding op stalen buisleidingen

Wisselstroombeïnvloeding op de stalen buisleidingen in de Buisleidingenstraat wordt veroorzaakt door boven- en ondergrondse hoogspanningsverbindingen. Indien deze beïnvloeding te groot is er een klein risico dat ter plaatse van een coating beschadiging corrosie van een buisleiding ontstaat die door kathodische bescherming niet wordt voorkomen. Verder is er dan ook een risico op ontoelaatbare aanraakspanningen voor personeel wat aan een stalen buisleiding moet werken. Om deze risico’s zo klein mogelijk te maken heeft LSNed op verzoek van TenneT en de buisleidingexploitanten de afgelopen jaren de nodige wisselstroom drainages geplaatst.

 

Wisselstroom drainage
Een wisselstroom drainage is een apparaat wat ervoor zorgt dat wisselstromen via een aarding worden afgevoerd terwijl de kathodische bescherming van een buisleiding blijft functioneren.
Nadat alle benodigde wisselstroom drainages waren geplaatst is er door LSNed afstand bewaking (remote control) geïnstalleerd op kritische punten zodat op afstand gecontroleerd kan worden wat de corrosie- en kathodische beschermingsstatus is. Dit wordt gedaan via een website welke communiceert met een remote monitoringsunit welke in het veld is geplaatst. Een remote monitoringsunits in de Buisleidingenstraat is aangesloten op de buisleiding, een corrosie meetcoupon en referentie elektrode welke diep in de grond is aangebracht. Tenslotte levert een zonnepaneel de benodigde energie voor de monitoringsinstallatie.
 


Impressie werkzaamheden
Via deze link krijgt u een indruk van de werkzaamheden van de afgelopen jaren.
 


Bron: LSNed

 

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!