Terug naar overzicht
Geplaatst op 17-02-2022 door

Grensoverschrijdende infrastructuur essentieel om de klimaatdoelstellingen te halen

Terug naar overzicht
Geplaatst op 17-02-2022 door BIG

Grensoverschrijdende infrastructuur essentieel om de klimaatdoelstellingen te halen

In een open brief aan de Nederlandse, Belgische en Duitse overheden roepen grote bedrijven en NGO‚Äôs Nederland, Belgi√ę en Duitsland op om beter en meer samen te werken rond het klimaatvriendelijk maken van de zware industrie.¬†Grensoverschrijdende (pijpleiding)infrastructuur is essentieel om de klimaatdoelstellingen te halen. Ze benadrukken de noodzaak voor een gezamenlijke visie voor de afvang en permanente opslag van CO2-emissies. Havenbedrijf Rotterdam is een van de ondertekenaars.


Pijpleidinginfrastructuur

Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam: ‘Grensoverschrijdende infrastructuur voor onder meer waterstof en CO2 is essentieel om klimaatverandering tegen te gaan. Samen met vele organisaties en bedrijven ontwikkelt het Havenbedrijf Rotterdam het Delta Corridor project. Dit is een geheel van pijpleidingen tussen Rotterdam en Noordrijn-Westfalen, die de tussengelegen industriegebieden Chemelot en Moerdijk met elkaar verbinden en ook verbonden zijn met de Belgische industrie. Deze grensoverschrijdende infrastructuur zal de industrie helpen om hun processen koolstofvrij te maken.’
 
De open brief wordt onderschreven door: Aramis, Bellona Europa, Bellona Duitsland, Benelux Business Roundtable, Bundesverband der Deutschen Kalkindustrie, Carbon Collectors, Clean Air Task Force, Energie Beheer Nederland, Fluxys, Gasunie, General Electric, HeidelbergCement, Holcim Belgi√ę NV, Lhoist, Natuur & Milieu, Natuur en Milieu Federatie Zuid-Holland, North Sea Port, Port of Antwerp, Port of Rotterdam, Porthos, Shell, Smart Delta Resources, TotalEnergies, Victrol en Verein Deutscher Zementwerke (VDZ).
 
Lees het hele persbericht hier.

 

Duurzaam pijpleidingtransport

Pijpleidingentransport is duurzamer dan transport via andere vervoersmogelijkheden. Vele duizenden kilometers file kunnen namelijk vermeden worden, hetgeen een evidente vermindering van de CO2-uitstoot tot gevolg heeft. De uitstoot van CO2 is aanzienlijk minder wanneer we het transport in grotere hoeveelheden vervoeren door ondergrondse transportsystemen. Daarnaast vindt dit plaats op een kosteneffectieve en vooral en effici√ęnte wijze.¬†Ook meepraten over infrastructurele oplossingen om de klimaatdoelstellingen te behalen? Meld je dan aan voor het BIG NXT30 event op 17 maart. Check het programma op onze website. ¬†

 

Bron persbericht en artikel: Port of Rotterdam

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!