Terug naar overzicht
Geplaatst op 14-09-2020 door

Geef je op voor de virtuele excursie naar de stikstoffabriek Zuidbroek

Terug naar overzicht
Geplaatst op 14-09-2020 door BIG

Geef je op voor de virtuele excursie naar de stikstoffabriek Zuidbroek

Volgende week dinsdag staat het volgende BIG evenement gepland. Sinds jaar en dag organiseren wij in september een excursie naar een project of interessante productielocatie. Gezien de huidige beperkende maatregelen en de recente ontwikkelingen rondom COVID-19 heeft het bestuur en de organisatie besloten op een andere manier invulling te geven aan deze dag. Deze dag organiseren wij een virtuele excursie! Op 22 september nemen wij jou live mee naar de stikstoffabriek in Zuidbroek.

 
Stikstoffabriek
Om de gaswinning in Groningen zo snel mogelijk te brengen naar nul, is de uitbreiding van de stikstofinstallatie nabij Zuidbroek een noodzakelijke maatregel. Door de uitbreiding kan een reductie van ongeveer 7 miljard m3 Groningengas per jaar worden gerealiseerd. Dat is ruim 25% van het binnenlandse verbruik van laagcalorisch gas in 2017. Door stikstof bij te mengen aan (ge√Įmporteerd) hoogcalorisch gas kan pseudo Groningengas worden geproduceerd dat geschikt is voor de cv‚Äď en kookapparatuur in huishoudens. Gasunie bouwt daarom een nieuwe stikstofinstallatie in het Groningse Zuidbroek.¬†
 
De installatie beslaat een terrein van ongeveer 12 hectare en krijgt een capaciteit van 180.000 m3 stikstof per uur. Deze capaciteit is ruim 10 keer groter dan de bestaande stikstofinstallatie in Zuidbroek. De planning is dat de installatie in het eerste kwartaal van 2022 in gebruik genomen wordt.
 
 

Programma
Op 22 september start om 13.30 uur het live webinar en nemen wij je mee in de voorgeschiedenis van de stikstoffabriek, waarom de stikstoffabriek zo belangrijk is voor Nederland en vertelt Gasunie meer over o.a. het ontwerp, de bouw en de werking  van deze stikstoffabriek. Tevens presenteert de aannemerscombinatie Visser & Smit Hanab en A. Hak het project, de uitvoering van het leidingwerk en vertellen zij over de uitdagingen voor en gedurende het project. Rond de klok van 15.00 uur sluiten wij deze virtuele excursie af.
 


Aanmeldprocedure en voorwaarden
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze pagina. Door middel van jouw login kan je heel eenvoudig jezelf aanmelden voor dit webinar. Enkele dagen voorafgaande aan het webinar ontvang je van ons nadere informatie over toegang tot de beveiligde omgeving van het webinar.

Deelname aan het live webinar is alleen gratis toegankelijk voor BIG leden. Door middel van uw aanmelding ga je ermee akkoord dat wij het live webinar mogen opnemen.

‚ÄúZien‚ÄĚ wij jou ook op 22 september in Zuidbroek?

 

Bekijk hier meer informatie en een animatie over het project.

 

Afbeelding: N.V. Nederlandse Gasunie

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!