Dé vereniging voor boven- en ondergrondse infrastructuur:

Buisleidingen, pijpleidingen, transportleidingen

Buisleiding Industrie Gilde – BIG in Pipelines

Het Buisleiding Industrie Gilde, ook wel het BIG, is een Vlaams-Nederlandse vereniging voor mensen en organisaties die zich bezighouden met het aanleggen van boven- en ondergrondse buisleidingen. Het BIG brengt partijen zoals overheidsinstellingen, opdrachtgevers, adviesbureaus, leidingtransportbedrijven, leveranciers en aannemers bij elkaar. En dat is precies wat het BIG uniek maakt: wij zijn een sectoroverschrijdende vereniging op het gebied van buisleidingen, pijpleidingen en transportleidingen en beschikken hierdoor over veel kennis.

Lees meer

Specifieke kennis op het gebied van buisleidingen, pijpleidingen en transportleidingen

Het BIG telt ruim 80 bedrijfsleden en duizenden specialisten en ingenieurs in de wereld van buisleidingen, pijpleidingen en transportleidingen. Doordat iedereen zich bezighoudt met boven- en ondergrondse infrastructuur, wordt er veel kennis uitgewisseld. Het BIG is dan ook dé vereniging om in contact te komen met collega’s uit de buisleidingenbranche.

BIG kan een verschil maken als het gaat om de transitie van de buisleidingensector. Laten we eerlijk zijn, als wij het niet doen, wie gaat het dan doen? – Han Admiraal, voorzitter BIG

Onze ledenvoordelen

Als vereniging voor boven- en ondergrondse buisleidingen vinden wij het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de ontwikkelingen in ons vakgebied en dat we van elkaar kunnen leren. Wij bieden onze leden daarom de mogelijkheid tot:

 • Kennisdelen

  Neem deel aan één van de themagroepen over buisleidingen, pijpleidingen en transportleidingen en krijg toegang tot relevante publicaties.

 • Netwerken

  Kom in contact met nieuwe relaties en opdrachtgevers in de buisleidingenbranche.

 • Events bijwonen

  Bezoek onze evenementen met uiteenlopende thema’s, zoals de juridische aspecten van het aanleggen van buisleidingen, materieelkeuze en duurzaamheid.

Lees meer

Mooi om op deze manier meegenomen te worden op deze virtuele excursie. Dankjewel BIG, Gasunie en VSH/Hak voor de organisatie van dit webinar. – Gert Jan ter Haar

Cases uit de buisleidingenbranche

Elkaar advies geven en van elkaar leren speelt een belangrijke rol binnen onze vereniging. Voorbeelden van praktijkverhalen die we met elkaar besproken hebben, zijn:

 • Ondergrondse pijpleiding tussen Antwerpen en Duitsland

  Tussen Antwerpen en Duitsland wordt een ondergrondse pijpleiding aangelegd van zo’n 150 km lang met als doel het transporteren van zuurstof en koolstofdioxide. Een groot project waarbij er uiteindelijk tussen de 15 en 80 huizen moeten verdwijnen. Hoe gaat men hiermee om? Welke stappen worden doorlopen?
  Lees meer

 • Leidingstraat Viersel-Walem

  De startnota van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Leidingstraat Viersel-Walem’ in Vlaanderen is goedgekeurd. Hiermee wordt een drinkwaterleiding aangelegd tussen het Albertkanaal en het drinkwaterproductiecentrum van Walem. Wat komt er bij kijken?En waar kunnen we van leren?
  Lees meer

Meer weten of lid worden van het Buisleiding Industrie Gilde?

Benieuwd wat het BIG voor jou kan betekenen? Lees meer over onze thema’s en bekijk de evenementen die de komende tijd op de planning staan.

 

 

 

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!