Terug naar overzicht
Geplaatst op 15-05-2023 door BIG

BIG Voorjaarsdag I 30 maart 2023

Datum

30-03-2023

Locatie

De Lantarenvenster, Rotterdam

Op 30 maart jl. vond het eerste event van dit jaar plaats, de voorjaarsdag! De BIG leden werden deze middag verwelkomt in het Rotterdamse Theater De Lantarenvenster. Het thema van deze dag was “de transitie van de Nederlandse en Vlaamse Havens” Voor deze bijeenkomst hadden we speciaal uit Vlaanderen Filip Van den Abeele laten overkomen om deze dag naast onze eigen voorzitter de middag te modereren en de sprekers te ondervragen over hun visies en strategieën van de 3 havens: Rotterdam, Groningen en North Sea Port, de havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent. Filip is geen onbekende in de pijpleidingenwereld. Met zijn ruim 20 jaar ervaring als pijpleidingingenieur op het gebied van het ontwerp van ondergrondse en onderzeese pijpleidingen.


Gastpresentaties


De gastsprekers van deze middag waren: Maarten van der Wal van Groningen Seaports, Thomas Desnijder van North Sea Port en als laatste gastspreker verwelkomden wij Robin Duvaloois van het Havenbedrijf van Rotterdam op het podium. Alle heren namen de zaal mee in hun bevlogen verhalen over het ontstaan, de groei en visies van de havens. Wat speelt er allemaal in de havens af en hoe is hun kijk op de (versnelling) van de energietransitie en op welke wijze gaan de havens hier op hun eigen manier mee om? Enorm boeiende en inspirerende presentaties!
 
Na de koffiebreak presenteerden ook een 5-tal Pipeliner studenten hun thesisonderzoeken en daagden de aanwezige BIG leden uit om hun input te geven op hun onderzoeksvragen. Het plenaire gedeelte werd afgesloten met een dialoog en vragenronde met de havens Rotterdam en Groningen. De zaal kreeg de gelegenheid vragen te stellen aan de sprekers. De catchbox vloog als een dolle door de zaal en er werd goed gebruik gemaakt van de vragenronde.
 
De dialoog had als slotconclusie: Het versnellen van de energietransitie blijft nog steeds een kip en het ei verhaal. We moeten doorpakken en stilzitten is geen optie! Neem het risico om duurzaam te ondernemen. Spreid het risico en toon lef om afgewogen te investeren in duurzaam ondernemen en daarbij met elkaar de energietransitie te versnellen.
 
Onder het genot van een hapje en drankje spraken de aanwezigen nog lang na over deze energieke middag! Het volgende evenement is de BIG dag en vindt plaats op 14 juni in de E10 Hoeve in Brecht. Bent jij er dan ook (weer) bij?


Van dit evenement zijn ook foto’s en een toffe aftermovie te bekijken. BIG bedankt alle deelnemers voor hun komst en enthousiaste deelname. Bekijk de foto’ van dit BIG event hier. De aftermovie bekijkt u via deze link
Tot ziens op het volgende BIG event op 14 juni a.s.! Houd onze evenementenagenda in de gaten voor de volgende evenementen van dit jaar.

Fotografie: Koen Mol

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!