Terug naar overzicht
Geplaatst op 07-11-2022 door BIG

BIG Jongerenevent I 19 oktober 2023

Datum

19-10-2023

Tijd

12.30-17.30

Locatie

TU Delft

Prijs leden

‚ā¨ 45,-

Prijs niet leden

‚ā¨ 90,-

Het BIG Jongerenevent op 19 oktober was werkelijk een onvergetelijke ervaring! Het was een dag vol inspiratie, innovatie en samenwerking, waarbij jongeren de kans kregen om een kijkje te nemen in de toekomst van ondergrondse infrastructuur. In samenwerking met het Dream Team Delft Hyperloop brachten we een bezoek aan het indrukwekkende Delft Hyperloop-project.

 

Bevlogen presentaties en interactieve discussies

De middag begon met boeiende presentaties die ons meenamen op een reis door de wereld van hyperloops, ondergrondse mobiliteit en de technologie√ęn die de toekomst zullen vormgeven. Deze presentaties gaven ons een dieper inzicht in de uitdagingen en mogelijkheden die ons te wachten staan.

De interactieve discussies waren een geweldige gelegenheid om onze gedachten en idee√ęn te delen en te bespreken hoe we als jongeren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ondergrondse infrastructuur. De deelnemers gingen met vraagstukken aan de gang zoals:¬†

  • “Voer een risico analyse uit om de potenti√ęle gevaren en veiligheidsuitdagingen van een vacu√ľm buis te identificeren.”
  • “Identificeer en analyseer de potenti√ęle uitdagingen en obstakels die kunnen optreden bij het aanleggen van een buis voor de Hyperloop van punt A naar punt B. Formuleer aanbevelingen voor effectieve oplossingen en strategie√ęn om deze uitdagingen aan te pakken.”
  • “Onderzoek de meest effici√ęnte methoden voor het onderhouden van de buizen en identificeer de belangrijkste factoren en uitdagingen die hierbij een rol spelen.”

Het was inspirerend om te zien hoe gepassioneerde jonge professionals en studenten samenkomen om de toekomst vorm te geven.

                    

 

Rondleiding door de Dream Hall

Een hoogtepunt van het evenement was de exclusieve rondleiding door de Dreamhall van de TU Delft, waar het Dream Team Delft Hyperloop hard aan het werk was aan dit prestigieuze project. Het was indrukwekkend om de technologische vooruitgang en het vakmanschap van de studenten te zien. Door midden van VR kregen de deelnemers een kijkje in de toekomstige wereld van de Hyperloop! 

Bovendien bood het evenement een uitstekende gelegenheid om te netwerken en contact te leggen met gelijkgestemde individuen die dezelfde interesse delen in dit opwindende vakgebied.

Al met al was het BIG Jongerenevent een dag vol kennis, innovatie en samenwerking. We hebben niet alleen geleerd over de technologie√ęn en uitdagingen, maar ook over de kracht van samenwerking en de rol die jongeren spelen in de toekomst van ondergrondse infrastructuur. We verlieten na de borrel het evenement ge√Įnspireerd en vol idee√ęn, klaar om de toekomst van ondergronds transport vorm te geven. Nogmaals dank aan alle betrokkenen die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!

Download hier de presentaties die tijdens het BIG Jongerenevent werden gegeven.

 

Over Delft Hyperloop

Het Dream Team Delft Hyperloop is een gedreven groep studenten van de Technische Universiteit Delft die werkt aan de ontwikkeling van een Hyperloop-voertuig. Dit innovatieve transportsysteem maakt gebruik van een bijna-vacu√ľm buizensysteem voor hoge snelheden met minimale luchtweerstand. Het diverse team van studenten met achtergronden vari√ęrend van werktuigbouwkunde tot informatica, bouwt en optimaliseert het Hyperloop-prototype. Het team heeft onlangs op indrukwekkende wijze maar liefst 4 prijzen gewonnen tijdens de European Hyperloop Week, waaronder de Innovation Award, Mechanical Award, Technical Full-Scale Award en de Social Economic Full-Scale Award.

       

Fotografie: Delft Hyperloop / BIG in Pipelines

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!