Terug naar overzicht
Geplaatst op 06-03-2020 door

Oproep deelname Themagroep – Buisleidingen en Duurzaamheidsdoelen

Terug naar overzicht
Geplaatst op 06-03-2020 door BIG

Oproep deelname Themagroep – Buisleidingen en Duurzaamheidsdoelen

We zijn met zijn allen in transitie! Ook de logistiek en ons transport dienen op een totaal andere manier georganiseerd te worden, zo niet rijden we ons met zijn allen vast. Een nieuwe BIG themagroep “Buisleidingen en Duurzaamheidsdoelen” wil op de eerste plaats mensen, met een visie rond hoe de duurzaamheidsdoelen die door de Verenigde Naties zijn opgesteld (de Sustainable Development Goals of SDG’s) vertaald kunnen worden naar het transportsysteem van morgen, verenigen. Met de themagroep willen we het debat rond het transportsysteem van de toekomst, met focus op buisleidingen, aanzwengelen.

 

We laten ons inspireren door de duurzaamheidsdoelen en brengen een toekomstgericht en realistisch verhaal met concrete actielijnen op enthousiaste wijze naar een breed publiek. Dit is de outcome die we beogen na een jaar samenwerken. Eenieder binnen de brede BIG community (ook niet-leden) is welkom om samen met ons de uitdaging aan te gaan: de SDG’s vertalen naar buisleidingen, m.a.w. hoe kan buisleidingentransport bijdragen tot de duurzaamheidsdoelen. Alvast een warme oproep om mee te doen. Van harte welkom in onze themagroep!

 

We werken volgens een vast werkschema voor 1 jaar. In vijf stappen doorlopen we een proces van inspiratie tot synthese en concrete acties.

  • Inspiratiesessie: een sessie van de themagroep met een of meerdere externe deskundigen die het jaarthema duiden en inleiden;
  • Reflectiesessie: een sessie van de themagroep waarin zij vanuit de buisleidingensector reflecteren op wat er in de inspiratiesessie is vernomen;
  • Dialoog workshop: een workshop tijdens de BIG-Gildedag (in juni), georganiseerd door de themagroep waarin zij het thema en de reflectie daarop presenteren en de dialoog aangaan met de leden van het BIG om hun reflectie te toetsen en verrijken;
  • Synthesesessie: een sessie van de themagroep waarin zij alle opgehaalde reflecties bijeenbrengen en een slotpresentatie/synthesedocument maken;
  • Een Next Step sessie: een slotbijeenkomst van het jaar van de themagroep met een formeel deel waarin het thema voor het volgend jaar wordt bepaald en een informeel deel om het jaar met elkaar af te sluiten.

 

Wie zoeken wij?
Wij zoeken enthousiaste mensen die wel wat te zeggen hebben over het transportsysteem van de toekomst, met focus op buisleidingen, en een bijdrage willen leveren aan de doelstellingen van deze themagroep. 5 keer per jaar kom je samen tijdens de sessies zoals hierboven omschreven.


 
Wat levert het op?
Je gaat met een team schrijven aan een toekomstvisie rond transport met in het bijzonder de positie van buisleidingen hierin en het vergroot jouw netwerk!
 

Bij interesse of vragen, neem vrijblijvend contact op met: info@bigleidingen.eu of bart.vannieuwenhuyse@trivizor.com

 

SDG

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!