Terug naar overzicht
Geplaatst op 09-06-2020 door

Project in beeld: Inkokering van de Geleitsbeek te Brussel Vorst

Terug naar overzicht
Geplaatst op 09-06-2020 door BIG

Project in beeld: Inkokering van de Geleitsbeek te Brussel Vorst

De inkokering van de Geleitsbeek en aanleg van de collector Oude Vijvers te Vorst Brussel, was oorspronkelijk voorzien in betonnen buizen met een diameter van 2.400mm. Door de beperkte beschikbare ruimte heeft Jan de Nul samen met BIG lid CCI Leidingsystemen een voorstel uitgewerkt, om de dikwandige betonbuizen te vervangen door GVK leidingen.

 

De specificaties van deze leidingsystemen zijn: DN 2400 /PN1 /SN 10.000. Hierdoor kon er op de breedte van  de werkbare ruimte 75cm bespaard worden over een lengte van 300 meter. Op deze 300 meter lange leiding werden er door CCI Leidingsystemen ook 7 stuks GVK toezichtkamers geleverd met een schachtdiameter tot DN2800mm. Voor de ladders werd er tevens een oplossing bedacht zodat men veilig in de leiding kon neerdalen, zonder dat de ladders hinderlijk zijn voor de vloei/ stroming in de buis.

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!