Terug naar overzicht
Geplaatst op 19-06-2020 door

Eerste BIG Webinar geslaagd!

Terug naar overzicht
Geplaatst op 19-06-2020 door BIG

Eerste BIG Webinar geslaagd!

Op 17 juni vond het eerste BIG  webinar plaats. Het webinar startte met de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Voor het eerst sinds 30 jaar op virtuele wijze.  De BIG leden volgden dit webinar vanaf hun werkplek of thuislocatie in Nederland óf in Vlaanderen.  


 
Online ALV
Door middel van een online platform Online-ALV konden de BIG leden de Algemene Ledenvergadering volgen en ook indien nodig en gevraagd hun stem uitbrengen. Wil je de presentatie van de Algemene Ledenvergadering nog eens terugzien? Klik dan hier. De presentatie en documenten van de ALV zijn alleen voor BIG leden toegankelijk.
 
Gastsprekers
Na de online ALV konden de deelnemers nog twee gastsprekers live zien presenteren. Als eerste presenteerde Sven Ringelberg (Strategisch adviseur en Programmaleider Duurzaamheid binnen Gemeente Rotterdam en en ondernemer bij Simpel Subsidie) bevlogen zijn verhaal over de aardgastransities van de afgelopen jaren. Nederland heeft al eerder een energietransitie doorgemaakt, de transitie naar aardgas. Dit was een gigantische opgave, waar in 7 jaar tijd 5.000 kilometer leidingwerk benodigd was. Vervolgens was het de beurt aan Maike Akkers (Programmamanager Energietransitie Infrastructuur bij Havenbedrijf Rotterdam). Maike presenteerde de visie van het Havenbedrijf Rotterdam met betrekking tot de huidige energietransitie en wat dit vereist ten aanzien van buisleidingen. De beschikbaarheid van duurzame energie en grondstoffen is een sine qua non voor de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie.
 
De presentaties van beide sprekers kunt u via deze link downloaden en nog eens rustig bekijken.
 
Interactief webinar
Het webinar werd met vragen uit het “publiek” en met stellingen van onze voorzitter Han Admiraal afgesloten. Door het gebruik van Mentimeter werd het webinar zeer interactief en hadden Big leden de kans om kritische vragen te stellen aan de sprekers en de stellingen te beantwoorden. De reacties vanuit onze leden waren zeer positief. Dus wij kunnen concluderen dat de organisatie van een live webinar weer voor herhaling vatbaar is. 
 
Voor diegenen die het webinar niet konden volgen, is er een opname gemaakt. Wilt u het webinar nog eens bekijken? Klik dan op deze link voor de opname.
 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!