(Bedrijfs)naam

HDM Pipelines BV

Categorie

Leidingbeheer

Contact

Adresgegegevens

Bezoekadres
K.R. Poststraat 90
8441 ER Heerenveen
Nederland

Postadres
K.R. Poststraat 90
8441 ER Heerenveen
Nederland

Werken bij dit bedrijf?

Bekijk de beschikbare vacatures

Pipeline Management Specialisten: HDM Pipelines B.V. is opgericht in 2011 met als doel het ondersteunen van leidingeigenaren en beheerders met asset management en integriteit vraagstukken. De specialisten van HDM Pipelines zijn experts in het vakgebied van buisleidingen en leveren efficiënte oplossingen en innovatieve diensten op basis van kennis en ervaring.

 

Grip op je leidingbeheer met i2Pipe®

Een unieke tool! HDM is altijd bezig met ontwikkeling. We zijn gedreven om onze diensten te blijven verbeteren en te verfijnen. Zo ontstond het idee voor i2Pipe een aantal jaren geleden. Met deze tool krijgen leidingeigenaren in één oogopslag een totaaloverzicht over hun leidingsysteem. Niet alleen van de hele leiding, maar je kunt ook inzoomen op delen daarvan. Door geografisch beeld, zoals Google maps, zie je precies of jouw leiding onder een boom, weg, gebouw etc. ligt. Want van bijvoorbeeld boomwortels of verkeersbelasting kan jouw leiding ‘last’ krijgen.
Als wij alle gegevens hebben ingevoerd, heb je zelf inzicht in de risico’s, restlevensduur, knelpunten of vervangingswaardes wanneer er bijvoorbeeld een langetermijn-investeringsplanning moet worden opgesteld. Gewoon wanneer het jou uitkomt. Omdat jij als leidingeigenaar direct inzicht hebt in alle data, is het voor ons makkelijker om advies te geven.

Van passief naar actief

Van Excel naar een cloudtool. ‘Vroeger’ werd alle data handmatig verwerkt, waar vervolgens een rapport uitrolde. Een passief geheel. Dat kon anders! Wij zagen een gat in de markt. We wilden interactie, visualisatie en toekomstberekeningen zoals risicoanalyses, restlevensduur en investeringen. Zo ontstond het idee voor een aparte applicatie die in de cloud draait, oftewel ergens op internet van onszelf. De klant krijgt een link om in te loggen om zo geheel veilig naar zijn eigen leidingnet te kijken.
Waarom de naam i2Pipe? De ‘i’ staat voor intelligence en een knipoog naar ‘eye’: wij hebben oog voor jouw (pijp)leidingnetwerk. Dus: HDM brengt met haar kennis en ervaring intelligentie in jouw systeem.

Hoe gaan we van start?

Allereerst lever je alle belangrijke gegevens, zoals tekeningen en historie, over je leidingnetwerk aan. Wij zetten deze in de cloudtool zodat jij ermee aan de slag kunt. Je krijgt van ons inloggegevens en dan ben je nog één stap verwijderd van het digitale totaaloverzicht. Ben je ingelogd? Dan zie je door de kleuren groen, oranje en rood wat de staat van je leiding is. Door op de leiding te klikken zie je wat het probleem is. 

Groen = gezond
Oranje = aandacht
Rood = actie

Afhankelijk van het probleem lost jouw bedrijf het zelf op óf je zoekt contact met HDM voor nader advies of totale ontzorging. Niet vergeten: als er wijzigingen zijn, zoals bijvoorbeeld een nieuwe leiding, dan moeten wij dat wel weten. Want zónder update geen up-to-date overzicht.
HDM kan je door deze innovatieve tool sneller inzicht verschaffen en zo nog beter advies geven. Dus heb je vragen of extra advies nodig? Dan zijn wij er!

“Wij maken hét verschil in leidingbeheer”

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!