(Bedrijfs)naam

Van Merrienboer Consulting

Categorie

AdviesbureauDienstverlening

Contact

0031 (0)6-222 22 827

Adresgegegevens

Bezoekadres
De Pothof 109
6971 HE Brummen
Nederland

Postadres
De Pothof 109
6971 HE Brummen
Nederland

VMC heeft meer dan 35 jaar ervaring met buisleidingen over de gehele levenscyclus. Zowel on- als offshore en kan adviseren over o.a. de onderstaande aandachtsgebieden. De expertise van VMC is de afgelopen decennia verwerkt in de nationale standaards voor buisleidingen zoals NEN 3650 voor landleidingen en de NEN 3656 voor zee buisleidingen. VMC is één van de initiatiefnemers geweest (2008) van de totstandkoming van de NEN 3656 voor zee leidingen en is nog steeds een actief werkgroep lid de beide standaards actueel te houden.

 

In het bijzonder in de bijlage N (lassen en lasonderzoek) van NEN 3656 is de expertise van VMC verwerkt. Wereldwijd is de bijlage N van NEN 3656 een uniek en baanbrekend concept op een relatief eenvoudige en betrouwbare manier door middel van ‘Wide Plate Testen’ de lasfoutentolerantie te toetsen of projectgewijs te bepalen, in correlatie met de prestaties van AUT en de mate van lasmetaal (over of onder) matching. Het concept is toepasbaar op alle (aanleg of incident) rekken/spanningen die zijn te verwachten. Dit als een aanvaardbaar en kostenbesparend alternatief voor Ctod gedreven lasmethode kwalificatie en/of ECA – programma’s. Met slechts 1 a 2 grote diameter rondlas proefstukken kan een lasproces worden gekwalificeerd, tegelijk met het bepalen van de lasfouten tolerantie (ECA), de validatie van AUT en de te verwachten rek/spanning situaties.

 

  
VMC beschikt over de volgende kwalificaties:
·       Gecertificeerd IWE
·       Post HBO-Utrecht: NDT engineer
·       Post HBO – Quality Management/Engineering

 

Op basis van het bovenstaande levert VMC de volgende diensten voor buisleidingprojecten of buisleidingen beheer:
·       Ondersteuning bij lasmethode kwalificaties (onder andere de bijlage N van NEN 3656)
·       Lastoezicht
·       QA/QC
·       Toezicht op AUT (validatie)
·       Opzet en uitwerking van risico georiënteerde buisleiding integriteit management systemen (NEN 3655, OSV 2013/30/EU, BevB, ISO 19345 1/2)
·       Probabilistische (rest)levensduur evaluaties van buisleidingsystemen op basis van de POF prestaties van Intelligent Pigging
·       Ondersteuning technisch wetenschappelijk onderzoek buisleidingen integriteit

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!