(Bedrijfs)naam

Hercules Pipe Tools Engineering BV

Contact

+31-0320-762610

Adresgegegevens

Bezoekadres
Pascalbaan 1
3439 MP Nieuwegein
Nederland

Postadres
Pascalbaan 1
3439 MP Nieuwegein
Nederland

Hercules Engineering is gespecialiseerd in de ontwikkeling, bouw, verkoop en verhuur van innovatieve hydraulische Internal Line-up Clamps (ILC) die gebruikt worden bij pijpleidingbouw in een diameter range van 5 tot 56 inch. Internal Line-up Clamps worden gebuikt om twee aan elkaar te lassen pijpuiteinden tegenover elkaar te positioneren ter voorbereiden van het lassen. Gebruikelijke pneumatische klemmen zijn gebaseerd op technologie uit de jaren 50 van de vorige eeuw. De staalsoorten, lastechnologie, automatisering, veiligheid en lasintegriteit vereisten zijn wel doorontwikkeld en hebben invloed op de benodigde kracht en precisie vereisten aan de voorbereidingen voor het lassen.  De capaciteit van de klem kracht en precisie van ILC’s moesten dan ook verbeterd worden om het line-up proces met een fit-up (uitlijning) functie van altijd in meer of mindere mate verschillende vormen van de pijpuiteinden accuraat uit te kunnen uitvoeren.

 

De lasproductie bij pijpleidingbouw wordt regelmatig gehinderd door bottleneck-beperkingen als gevolg van slechte fit-up prestaties. Voor pijpleidingen met een grotere diameter, met vaak spiraal gelaste pijp heeft Hercules de Red Ram Clamp een oplossing realiseert door middel van hydraulische klem kracht. Waardoor de Internal Line-up clamp in staat is om naast de pijp uiteinden tegenover elkaar te positioneren ook de vorm van twee pijp uiteinden te optimaliseren om deze nauwkeurig tegenover elkaar uit te lijnen binnen de HiLo vereisten. Door de voorbereiding voorafgaand aan het lassen te optimaliseren worden kostbare stilstand, las reparaties en cut-outs verminderd en verlopen de laswerkzaamheden soepel met optimale productie en voortgang wat een positieve bijdrage levert om het pijpleiding project op tijd en binnen budget te realiseren. Wat voorheen elke pijplengte een onzekere uitdaging was voor de fitters is een eenvoudige klus geworden. Door middels voldoende beschikbare en instelbare druk elke pijp vorm afzonderlijk van elkaar binnen de beperkte reikwijdte van de binnendiameter te optimaliseren. Binnen de HiLo tolerantie en met repeterende nauwkeurigheid vereiste bij inzet van geautomatiseerde lassystemen om vooraf ingestelde las parameters en toorts bewegingen, die afhankelijk van de positie over de omtrek wijzigen uit te voeren. Het hydraulische systeem en oplaadbaar accupakket zijn ingebouwd en de bediening via de draadloze afstand bediening is eenvoudig. De ILC rijdt door de leiding zonder slang verbinding door de pijp naar een compressor of reach rod op te vangen voor de bediening.

 

Voor alle uit de praktijk gebleken benodigde verbeterpunten zijn oplossingen gevonden en doorgevoerd in het ontwerp.  De Hercules klemmen hebben zich in de zwaarste praktijk omstandigheden bewezen. Zoals een 24/7 operatie, extreme koude temperatuur van -57C en de een goede aandrijving grip om veilig te kunnen rijden en stoppen in landschap met grote hoogte verschillen.

 

 

 

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!