Terug naar overzicht
Geplaatst op 02-12-2021 door BIG

Congres Samen Werken aan Topcorridors

Datum

02-12-2021

Tijd

13.00 uur - 16.00 uur

Locatie

LocHal Seats2Meet in Tilburg

Prijs leden

Gratis

Prijs niet leden

Gratis

Een goed draaiende economie is gebaat bij adequate verbindingen voor transport. Het programma Topcorridors zoomt in op de twee belangrijkste corridors van Nederland. Dit zijn de corridors oost en zuidoost. Het congres van de Topcorridors is een jaarlijks terugkerend congres. Tijdens dit congres adresseren we de thema’s die van belang zijn om de topcorridors te optimaliseren en toekomstbestendig te houden. Dit jaar is gekozen voor de thema’s duurzaam, digitalisering en grensoverschrijdend. Voorgaande edities van het congres kunt u terugkijken op onze website.

 

Daarnaast hebben we in het landschap van de topcorridors de afgelopen jaren veel zien veranderen. Zo zijn er truckparkings bijgekomen, is de containerbinnenvaart versterkt en is ingezet op railterminals. Bij deze en andere successen staan we tijdens het congres kortstondig stil. Deze editie van het congres houden we op donderdagmiddag 2 december van 13.00 uur tot 16.00 uur in de LocHal in Tilburg. Na afloop is er de gelegenheid om na te praten en te netwerken onder het genot van een drankje en een hapje.

Vanwege de coronamaatregelen hebben we gekozen voor een hybride variant. We zetten in op livestreams, on-site-sessies en live publiek. Dit betekent dat bezoekers zowel vanaf thuis kunnen inloggen om het congres te volgen of van harte welkom zijn om naar Seats2Meet in de LocHal te komen. Voor toegang tot Seats2Meet in de LocHal is vanwege corona een geldige QR-code verplicht

Het congres Samen Werken aan Topcorridors wordt georganiseerd door het programma Topcorridors in samenwerking met AT Osborne en Panteia. We hopen u 02 december 2021 (fysiek of digitaal) te mogen verwelkomen.

Aanmelden kan via deze link. 

Voel u vrij onze uitnodiging door sturen aan collega’s en/of relaties waarvan u het idee hebt dat ze het Topcorridors-congres niet mogen missen. Deelname is kosteloos. Graag tot ziens op 02 december 2021, op het Congres Samen werken aan Topcorridors.

 

Programma en tijden

12.30 uur Inloop met koffie


13.00 uur Opening door dagvoorzitter Annemarie Bruning


13.05 uur Film ‘’Successen op de Topcorridor”


13.10 – 13.20 uur Toespraak Daniel Mes (Europese Commissie; kabinet Frans Timmermans) over ontwikkelingen in Europese beleid en regelgeving m.b.t. goederenvervoercorridors

13.20 – 13.30 uur Panelleden worden een voor een op podium geroepen en kort geïnterviewd.
– Vera Tax (Europees parlement) (internationaal belang Topcorridors, belang goede voorzieningen en samenwerking op de corridors in Nederland en Europa]
– Nanne Onland (digitalisering op de Topcorridors)
– Liana Engibarjan (jonge binnenvaartschipper en influencer)


13.30 – 13.40 uur Bart Kuipers (Erasmus Universiteit) presenteert de adviezen van Adviesteam Wetenschap van de Topcorridors over de toekomst van de goederencorridor (kansen en bedreigingen). Voegt zich daarna bij panel. 


13.40 – 13.55 uur Paneldiscussie o.l.v. Annemarie Bruning over internationale belang, duurzaamheid en digitalisering als belangrijkste opgaven.


13.55 – 14.05 uur Mentimeter (2 vragen aan publiek—Word Cloud)


14.05 – 14.15 uur Vragen en reacties uit publiek (interactie met panel)


14.15 – 14.20 uur Column ‘Duurzame Verdozing op de Topcorridor?’ door Cees-Jan Pen (Lector Fontys)


14.25 – 14.45 uur Pauze en verspreiding naar 3 workshops


14.45 – 15.25 uur Workshops
1. Digitalisering: Nanne Onland presenteert het plan en de organisaties die de goederencorridor verder digitaliseren, daarna interactie met deelnemers met als kern: wat wil je toevoegen aan het plan (en waarom en hoe?), wat wil je schrappen (waarom?).
2. Internationalisering: Gesprek aan tafel met Vera Tax o.l.v. Menno Menist, publiek kan vragen stellen.
3. Duurzame Distributielandschappen-workshop: ontwerpend onderzoek in de knooppunten Venlo, Tilburg en Nijmegen door Merten Nefs en Anne Loes Nillesen. Interactie met deelnemers met behulp van kaarten.


15.30 – 15.45 uur Korte pitches: belangrijkste conclusies workshops


15.45 – 16.00 uur Afsluitend interview van Annemarie Bruning met enkele gedeputeerden en programmamanager Topcorridors Luc de Vries


16.00 uur Borrel en netwerken

Houd voor meer informatie onze website www.topcorridors.com in de gaten. Stuur bij vragen een e-mail naar Corridors@minienw.nl

Meer evenementen bijwonen? Bekijk ook eens de BIG evenementen op de evenementenagenda.

Terug naar overzicht

BIG Magazine ontvangen?

BIG Magazine komt twee keer per jaar uit en is gratis voor onze leden. Wil je dit branchemagazine vol met projecten en nieuws ontvangen, schrijf je dan in of word lid!

BIG Magazine is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je hier aan!